Red Dot díjat kapott a Hyundai viselhető robotja


A Hyundai Motor Group legújabb viselhető robotja, a Vest Exoskeleton (VEX) az idén immár 60 éve megrendezett rangos Red Dot Design Awards nemzetközi formatervezési versenyen az Innovatív termékek között megnyerte a Termékdizájn kategóriát.

A VEX a Hyundai Motor Group az ipari munkavállalók egészsége és biztonsága melletti elkötelezettségével összhangban került kifejlesztésre. Az eszközt úgy tervezték, hogy megelőzzék a sérüléseket, miközben a robotikát helyezik előtérbe, ezért a Red Dot bírái dicséretben részesítették a tervezőket. 


„Ez a díj a Robotikai labor és a Hyundai Design Center közötti együttműködés eredménye” – mondta Dong Jin Hyun, a Hyundai Motor Group Robotikai Laborjának vezetője. „A Hyundai ’Az Emberiség Fejlődése’ szlogen elképzelése alapján laboratóriumunk különféle technológiák összehangolása révén próbált úttörő szerepet játszani a robotikában. A VEX sikerével és elismerésével a Hyundai folytatja olyan új termékek fejlesztését, amelyek jobb életminőséget biztosítanak az emberek számára.”

A kompakt kialakítást a legújabb technológiával érték el, amely kiküszöböli az akkumulátor szükségességét. A VEX, amely úgy viselkedik, mint egy hátizsák, egy policentrikus tengelyt használ, amellyel akár 54 Nm-es nyomatékot is ki tud fejteni ― ami annak fényében meglepő eredmény, mivel csak 2,8 kilogrammot nyom.

A VEX eszközt elsősorban a gyártósoron dolgozók számára fejlesztették ki, akiknek a fejük felett kell a kezükkel dolgozniuk, például a Hyundai csoport üzemeiben a készülő járművek alatt, a futószalagon. A VEX már megnyerte azon dolgozók tetszését, akik azt már kipróbálhatták. A Hyundai Motor Group kísérleti programokat hajtott végre az Egyesült Államokban található gyártóüzemeiben, ahol pozitív visszajelzéseket kapott a munkavállalóktól, mivel csökkentette a karok és a vállaik kifáradását, miközben fokozta a termelékenységet és a biztonságot.


A VEX mellett a Hyundai Motor Group egy másik, könnyű, viselhető roboton, a székmentes Exoskeletonon (CEX) is dolgozik. A CEX segítségével a munkavállalók könnyedén leülhetnek anélkül, hogy asztal vagy szék lenne alattuk. Ezen felül a Hyundai Motor Group bemutatta a MEX orvosi Exoskeletont is. Ezekre a viselhető robotokra építve a Hyundai Motor Group további fejlesztéseket tervez, amelyek növelik a termelékenységet és a munkabiztonságot, valamint támogatják a sérült betegek rehabilitációját.

A Hyundai csoport fontolóra veszi a VEX bevezetését gyáraiban világszerte. A Hyundai Rotem lesz a VEX kereskedelmi forgalmazásának felelőse, amely várhatóan 30 százalékkal kevesebbe kerülhet, mint a meglévő hasonló termékek.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei