A Hyundai a szakszervezetével egyeztet a jövő mobilitási megoldásairól


A Hyundai Motor és a vállalat munkaügyi szakszervezetei megkezdték az egyeztetést a jövő mobilitási korszakához alkalmazkodó munkaerő-átcsoportosításáról és átképzéseiről. 

A Hyundai Motor szakszervezeti menedzsment tanácsadó bizottsága 2019-ben arra a következtetésre jutott, hogy az autógyártónak 20 százalékkal csökkentenie kell munkaerő-állományát, mivel az autóipart az elektromos járművek térnyerésével átrendeződik. Ennek megfelelően a vállalat szakszervezeti és a menedzsment vezetősége az átmenetre készülve még idén egy konkrét akciótervet dolgoz ki. A szakszervezet és a vezetőség együttműködik, hogy felkészüljenek a jövő autóinak új korszakára.
A két fél a Hyundai Motor ulsani gyárkomplexumának főépületében május második felében egy ceremónián nevezte ki a Foglalkoztatási Stabilizációs Bizottság tanácsadóit A bizottság megoldásokat keres a foglalkoztatási problémákra és a szakszervezet és a vezetés között közvetítőként funkcionál. Tavaly a két fél öt külsős szakértővel néhány szemináriumot rendeztek. A külsős szakértők egy új csoportját tanácsadóként 2020-ban is meghívták.


2019-ben a tanácsadó bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a Hyundai Motornak 2025-ig 20 százalékkal növelnie kell az elektromos járművek arányát és ezzel összefüggésben 20 százalékkal csökkentenie a gyári munkások számát. Akkor a munkavállalók és a vezetőség abban állapodtak meg, hogy a munkaerőt természetes csökkentések, például a nyugdíjazások révén csökkentik. A munkavállalók áthelyezéséről és átképzéséről szóló viták várhatóan 2020-ban kezdődnek.

Az autóipari szakértők arra számítanak, hogy 2020-ban megjelenik a Hyundai konkrét munkaerő-állományának újraelosztási terve, mivel a kormány szándéka szerint az autóiparnak erősíteni kell a szakszervetekkel folytatott együttműködéseit.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei