Amerikában tesztelik a Hyundai új platósát


A Hyundai új Tucson modelljére épülő első platós kisteherautója, a Santa Cruz prototípusa most először bukkant fel az amerikai kontinensen, a vállalat központja közelében. 

A Hyundai a 2015-ben bemutatott előzetes tanulmány után elég későn szánta el magát, hogy a Santa Cruzból szériagyártású terméket faragjon. Ez azonban mostanra megtörtént, a Hyundai első pickup teherautójának prototípusai már a világ számos különböző pontjain felbukkantak, most pedig a Hyundai michigani fejlesztőközpontja közelében, egy kereszteződésben sikerült egyet lencsevégrwe kapni.   


Ez az első olyan alkalom, amikor a Hyundai az amerikai kontinensen teszteli az autót, amelynek gyártása az autógyártó alabamai üzemében fog megkezdődni. A Santa Cruz a Tucson következő generációs modelljére fog épülni, amely szögletes felületekkel és egy merész frontrésszel rendelkezik majd. A most lefotózott Santa Cruz ugyanezt a formai irányzatot követi majd, csak egy kicsit eltérő részletmegoldásokkal. 


Az eredeti koncepcióval ellentétben a Santa Cruz nem egymással szembenyíló, hanem hagyományos négyajtós kialakítást kap, amely méretében amerikai értelemben kompakt pickup lesz, vagyis kicsit kisebb lesz, mint a konkurens Honda Ridgeline, vagy a Ford Ranger modellje. Elől jól látszanak a kockás hűtőmaszk elemei, ahogyan a Hyundai által megszokott módon alkalmazott kétszintes fényszóró-elrendezés is kitűnik. Oldalról a műanyag sárvédőívek és a tanulmányhoz hasonló felfelé ívelő ablakvonal tűnik fel. A platót egy felépítménnyel teljes mértékben eltakarták, így arról semmi biztosat nem lehet megtudni.       


Jelen pillanatban semmit sem lehet tudni az új Hyundai Santa Cruz motorválasztékáról, de arra lehet számítani, hogy Amerikában egy turbófeltöltős négyhengeres benzinmotor és az összkerékhajtás alapáron vagy némi felárért jár majd. Anno a tanulmányban egy dízelmotor dolgozott, de a vállalat később mégis törölte a Santa Fe dízelváltozatának bevezetését. Nagy esély van arra is, hogy az új Tucson és a Santa Fe modellekhez hasonlóan a Santa Cruz is kap valamilyen villamosított hajtásláncot.  


A Hyundai korábban már azt is bejelentette, hogy a Santa Cruz gyártása 2021-ben kezdődik az Elantrákat, Sonatákat és Santa Féket gyártó Hyundai Motor Manufacturing Alabama üzemében. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a jelenlegi vírushelyzetben ez akár későbbre is csúszhat.  

Forrás: cnet.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei