Az LG és a Hyundai közös akkugyárat tervez Indonéziában


Egy belső forrás szerint a koreai Hyundai csoport és az LG Chem fontolgatja egy elektromos járművek részére készülő akkumulátorgyártó közös vállalat létrehozását Indonéziában. 

A villanyautók iránti kereslet fellendülésével a globális autógyártók egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek azért, hogy saját gyártású elektromos autóik akkumulátorainak ellátását biztosítani tudják. Az LG Chem az elmúlt években az amerikai General Motors és a kínai Geely autógyártó vállalatokkal hozott létre közös cégeket, miközben a Hyundai villanyautóihoz is szállítja akkucsomagjait. 

Az LG csoport elnöke nemrég a Hyundai Motor Group vezetőjével, Eui-sun Chunggal is tárgyalt és a megbeszélésen áttekintették a jövőbeli akkutechnológia lehetőségeit. A megbeszélést követően mindkét fél úgy nyilatkozott, hogy egy esetleges közös vállalat felállításáról egyelőre semmilyen döntés nem született. „A Hyundai Motor Group különböző projektekben már ma is együttműködik az LG Chem vállalattal. Semmilyen konkrét tárgyalást nem folytattak az esetleges indonéziai akkugyártó közös vállalatról” – áll a Hyundai Reutershez eljuttatott közleményében.   


Ha megvalósulna, a közös akkumulátorgyártó üzem lenne az első ilyen jellegű tevékenysége lenne a Hyundai számára, amely viszonylag kései belépő a villanyautók piacán. Indonéziában ráadásul kihívást jelent a Toyota dominanciája, így a koreai gyártó új helyi üzemében elektromos járműveket is gyárthat. „Indonézia elkötelezetten támogatja a villanyautózást, ám fogyasztói szempontból az ország még nem készültek fel a kiszolgáló infrastruktúra és vásárlóerő hiánya miatt” – monsta Jae-il Lee, az Eugene elemzőcég munkatársa. „Az akkugyár inkább közép- vagy hosszú távú terv lehet” – tette hozzá.   

Jodi Mahardi szóvivő elárulta, hogy Indonézia Hajózási és Befektetési ügyekért felelős minisztere is hallott már a Hyundai és az LG közötti tárgyalásokról és azt is elmondta, a két cég vezetői már a kormányzattal is folytattak megbeszéléseket, ám a beruházás részleteiről nem beszéltek. „A Hyundai magával hozta az LG vezetőit is, akik az akkumulátortermeléshez kapcsolódó lehetséges megállapodásokról egyeztettek számos helyi vállalattal.”

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei