A Hyundai után a Kia is villanyautót gyárthat Európában


Miután a Hyundai idén beindította a Kona Electric csehországi gyártását, a csoporthoz tartozó Kia Motors most bejelentette, hogy 2024-től egy további elektromos jármű készülhet Zsolnán.

Szlovák lapértesülések szerint a koreai Hyundai csoporthoz tartozó Kia Motors egy egyelőre meg nem határozott elektromos modell bevezetésére készül a vállalat zsolnai gyártóüzemében. Erről a Kia Motors Slovakia (KMS) elnöke, Kyong-Jae Lee beszélt egy interjúban, aki azt is hozzátette, a lépés a Kia globális stratégiájának része, amely 2025-ig 11 új villanyautó bevezetését is magában foglalja. A stratégia célja, hogy 5 év múlva már éves szinten félmillió elektromos járművet tudjanak értékesíteni.   


A Hyundai Motor Group rekordszintű eredményeket könyvelhetett el az elektromobilitás terén az utóbbi években és a tervek alapján ezt a pozíciójukat a következő generációs modellekkel szeretnék még tovább fokozni. Úgy tűnik, a lágyhibridek és a plug-in hibridek bevezetése után a Hyundai két autógyártó vállalata  egyre inkább a tisztán elektromos meghajtású járművek felé fordul. Ezzel követi a Volkswagen és a PSA konszernt , amelyek szintén Szlovákiában gyártják villanyautóikat. 

„Zsolnán egy új C szegmensbe tartozó új elektromos autó készülhet 2024-től” – jelentette be Lee. Az elnök azonban további részleteket nem árult el arról, konkrétan milyen elektromos modell fog bemutatkozni, ahogyan arról sem árult el részleteket, hogy milyen gyártási volumenben gondolkodnak. Valószínűleg ezek a részletek egyelőre kidolgozás alatt állnak. 


A Kia Motors Slovakia jelenleg kétféle modell különböző típusváltozatait készíti: a Sportage hobbiterepjáró mellett itt készül a Ceed kompakt ötajtós, kombi, Proceed sportkombi és az XCeed crossover változata. A Sportage modellben korábban már bemutatkozott a 48 voltos lágyhibrid hajtáslánc, addig a Ceed kombi és az XCeed változatokhoz idéntől már konnektoros hibrid hajtáslánc is rendelhető.  A csoportnál általános hat éves modellciklust figyelembe véve a 2018-ban bevezetett Ceed modellcsaládot éppen 2024-ben válthatja fel az új generáció, így könnyen elképzelhető, hogy az új villanyautó a következő Ceedből készülhet. 

Forrás: mojelektromobil.sk

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei