Megkezdődött a Hyundai i30 N Line sorozatgyártása


Pontosan egy hónappal azután, hogy az első ráncfelvarrott i30 legördült a futószalagról, a Hyundai cseh üzeme megkezdte a sportos N Line modellek sorozatgyártását. Az elsőként elkészül Fastback N Line modellt a német piacra szállítják. 

A jelenleg gyártásban lévő i30 a Hyundai harmadik generációs kompakt modellje. Az első generációs modell első példánya 2008 novemberében készült el a csehországi Nosovicében, amely először készült az akkori újonnan felépített autógyárban. „Tizenegy és fél év alatt 1 170 000 darab példány készítettünk belőle itt Nosovicében” – mondja Miroslav Jasiok, a HMMC termelési osztályának vezetője. „Az i30 összes változatát itt gyártjuk, elsősorban az európai piacok számára. Tavaly a legtöbb i30 modellt Németország, Spanyolország, Csehország, Nagy-Britannia és Lengyelország rendelte. A népszerűségi listát az ötajtós kompaktváltozat vezeti, amit a kombi és a Fastback verzió követ. Európán kívül ezek az autók többek között Marokkóba, Új-Zélandra és Szingapúrba is eljutottak. Összességében a Hyundai i30 modelleket Nosovicéből több mint 40 országba exportáltuk eddig.” 


Mielőtt a továbbfejlesztett modell termelése megkezdődött volna, az autógyártó és a gyár munkatársainak különleges csapatai nagyjából egy teljes évig készítették elő a termelést, a teszpilóták pedig az új modellt a tökéletességig hangolták. A tesztvezetések során az új változatok több százezer kilométert tettek meg Európa különböző részein.    


„A megújult Hyundai i30 új, vonzó külső és belső kialakítást kapott és számos új biztonsági és kapcsolódási funkcióval gazdagodott. Új motorokat, sebességváltókat fejlesztettünk az ügyfelek számára és opcióként egy 48 voltos lágyhibrid hajtásrendszer is kérhető” – mondja Martin Klíčník, az új modellek előkészítését és tesztelését irányító minőségi részleg vezetője. A 48 voltos lágyhibrid rendszer mellett fontos változás az ügyfelek számára a Csehországban legnépszerűbb kombi változat mostantól a sportos N Line csomaggal is rendelhető.


„Az új Hyundai i30 elődjénél elegánsabb, biztonságosabb, modernebb és gazdaságosabb. Az ilyen megújulás és innováció vonzza az ügyfelek figyelmét és érdeklődését. Számukra készített megfelelően felépített ajánlatainkkal úgy gondoljuk, hogy erős motivációt fognak jelenteni új autóink megvásárlásához”- tette hozzá Martin Saitz, a Hyundai Motor Czech vezérigazgatója. Miroslav Jasiok úgy véli, hogy az új modell vonzza az ügyfeleket. „Ma ez egy újabb lendületet ad a piac számára, amellyel egy kicsit közelebb kerülhetünk a szokásos termelési mennyiség ismételt eléréséhez."


A Hyundai Manufacturing Czech nagykapacitású üzem műszakilag fejlett gyártólétesítményeivel 2008 novemberében kezdte meg működését. A 3 300 alkalmazott napi 1 400 autót, évente több mint 300 ezer autót képes előállítani. Tavaly a nosovicei üzem egy Hyundai i30 N modellel a hárommillió autó legyártását ünnepelhette. A Tucson egymilliomodik példányának elkészülte szintén alkalmat adott az ünneplésre. A HMMC autóit öt kontinens több mint 70 országában értékesítik. Az új i30 kompakt, Fastback és kombi modellek mellett a HMMC az i30 N, Kona Electric és Tucson modelleket is gyártja.


Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei