Energiatárolókba kerülnek a Hyundai használt villanyautó-akkui


A Hyundai Motor Group nemrég megállapodott a Hanwha Q Cells vállalattal, hogy az autógyártó által visszavett használt villanyautó-akkumulátorokat a Hanwha napelemeihez energiatárolóként kapcsolják. 

A megújuló energiaforrások, például a napenergia felhasználásának növekvő arányában az egész világon megnőtt az energiatárolók (ESS) iránti igény, amelyek a megújuló energiaforrások hatékony felhasználását elősegítik. A Hyundai és a Hanwha nemrég egy ünnepség keretében egy szándéknyilatkozatot írt alá, amelyen Young-cho Chi, a Hyundai Motor Group stratégiai és technológiai részlegének vezetője, valamint Hee-chul Kim, a Hanwha Q Cells elnöke vett részt.

Az autógyártó szerint az ügylet magában foglalja a két vállalat részvételével alapított új vállalkozások együttműködését az elektromos járművek akkumulátorainak napenergiához kapcsolódó felhasználására, valamint az európai és észak-amerikai piacokra irányuló, ESS felhasználásával készülő termékek fejlesztésére, illetve a Hanwha Q Cell németországi napelemes fotovoltaikus erőművében történő bemutatására. A villanyautó-akkumulátorokkal bővített ESS rendszerek közös fejlesztése csökkenti a rendszer felállításának költségeit és alkalmas lehet nagy volumenű ellátási rendszerekhez, amelyekkel ésszerű árakat tudnak biztosítani a megújuló-energia piacán.


Az együttműködéssel a Hyundai Motor Group célja a napenergiával kapcsolatos ESS stabil piacának biztosítása, míg a Hanwha Q Cells totális energiavállalatként képes lesz versenyképes árat kínálni az ESS termékre. "Környezetbarát villanyautó értékrendszert készíthetünk úgy, hogy maximalizáljuk az elektromos járművek akkumulátorainak felhasználását és a megújuló-energia nagy volumenű ellátását is ösztönözzük" – mondta Chi.

A Bloomberg New Energy Finance szerint a megújuló energia fejlesztésének aránya 2040-re 40 százalékra emelkedik, míg a világ ESS piaca 2024-re 379 gigawatt órát fog felhasználni, a 2017-es 3 GWh-val szemben. Az utóbbi években a Hyundai Motor Group különféle helyi és globális cégekkel, mint például a Korea Hydro & Nuclear Power, a Wärtsilä és az OCI vállalatokkal alakított ki együttműködést a villanyautók használt akkumulátorait ESS energiatárolókban történő újrahasznosításához.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei