N Line változatot kaphat a frissített Hyundai Santa Fe


Alig néhány napja mutatta be a Hyundai a Santa Fe radikálisan frissített változatát, amelyből a most megjelent kémfotók alapján valószínűleg egy sportos változat is készülhet.    

A Hyundai Motor mindössze kicsivel több, mint két év után nemrég hozta nyilvánosságra a Santa Fe hobbiterepjárójának frissített változatát, amely új, harmadik generációs platformjával, átalakított frontrészével és villamosított hibrid és plug-in hibrid hajtásláncaival jóval túlmutat egy átlagos ráncfelvarrás kellékein. Úgy tűnik azonban, hogy a Hyundai most még egy lépéssel továbblép, a Santa Féből a legújabb kémfotók alapján ugyanis egy sportos változatot is készítenek.


A szokásos álcaponyva alatt lefotózott prototípus ugyanis egyértelműen a Santa Fe frissített modelljeként azonosítható: a méret, forma mellett ugyanazt a frissített első hűtőmaszkot és fényszórókat viseli, mint a már bemutatott változat. Emellett azonban feltűnőek a nagy, feketére festett könnyűfém felnik, amelyek mögött a féknyergek vörösek, az oldalfellépő, hátul pedig mindkét oldalon kipufogóvégeket láthatunk. 

A megújult Hyundai Santa Fe motorkínálatáról egyelőre még nem közölt részleteket a gyártó, ám több mint valószínű, hogy ugyanazokat a motorokat kapja meg, mint amiket a konszerntárs Kia is alkalmaz a Sorento modelljében. Ennek megfelelően a jól bevált 2.2 literes, továbbfejlesztett SmartStream dízelmotor mellett érkezik a hibrid és a konnektoros hibrid hajtáslánc is, amelyek egy 1.6 literes T-GDI benzinmotorból és a hozzá kapcsolódó különböző teljesítményre képes villanymotorból áll majd. 


Amennyiben a Hyundai valóban egy Santa Fe N Line változaton dolgozik, az mindenképpen áthangolt, feszesebb futóművet és direktebb kormányzást kap, amely mellett a mérnökök a motorvezérlést is átalakíthatják. Az új Santa Fe ősszel érkezik Európába és várhatóan, így opcióként várhatóan ekkortól lehet kérni majd az N Line csomagot. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei