Nagy Dani a Hyundai Motorsport egyik idei tehetsége


A Hyundai Motorsport nyilvánosságra hozta idei Junior tehetséggondozó programjának résztvevőit, akik közé a magyar Nagy Dánielt idén is beválogatták.

A 2019-ben már sikeresnek bizonyult programnak köszönhetően a nemzeti és a regionális TCR bajnokságok után Luca Engstler Junior pilótából idén a FIA WTCR világkupa-sorozatban a Hyundai Motorsport által támogatott ügyfélcsapatnál kapott lehetőséget a versenyzésre. Az idén kiválasztott négy pilóta a Hyundai Motorsport által épített TCR autókkal áll rajthoz világszerte a kategória bajnokságain.


A Junior Ügyfélversenyző Program részeként minden pilóta támaszkodhat a Hyundai Motorsport Ügyfélversenyzői részlegének mérnökeire, valamint a WTCR-ben versenyző négy profi pilóta mentorálására azért, hogy fejlesszék tudásukat a versenypályákon. A pályán túl a program abban is segítséget nyújt, hogy megtanulják, hogyan mutatkozzanak az online és a személyes médiakapcsolatok terén, így egy sikeres autósport-karriert építve bejuthatnak a FIA WTCR világába is.  


Engstler sikeres példáját követve a Junior programba Nagy Dánielt idén is beválogatták, aki tavaly a német tehetség mellett már részt vett a programban. A magyar pilóta 2018-ban és 2019-ben a M1RA csapatával már részt vett a TCR Európa-kupasorozatban, idén pedig a TCR Európa-kupa szimulátor versenyének egyik fényes csillagaként kápráztatja el szurkolóit. Ahogyan a virtuális világban, Dani a BRC versenycsapatában fog rajthoz állni, amikor az igazi versenyek megkezdődnek.    


A svéd Andreas és Jessica Bäckman testvérpár a Target Competition pilótáiként állnak rajthoz első TCR Európa-kupa szezonjukban, míg az Will Brown Európán kívül, Ausztráliában versenyez majd a helyi TCR szériában. Andreas Bäckman tavaly egy futamgyőzelmet és két pole pozíciót tudhat magáénak, Jessica pedig megszerezte élete első dobogós helyezését az i30 N TCR volánjánál. Brown a tavaly indult TCR Australia kupasorozatban hét futamgyőzelmével és összetett első helyezésével kimagaslott a helyi mezőnyből. 


„"Mindössze egy év leforgása alatt a Hyundai Motorsport Junior Ügyfélversenyző Programja már bebizonyította, hogy értékes részét képezi a Hyundai ügyfélcsapatok támogatására irányuló stratégiánknak” – mondta Andrew Johns. „Egy nagyon erős szezon után, a kezdeményezés részeként Luca Engstler képes volt idén feljebb lépni a WTCR-be – a FIA Túraautó-világkupába. Úgy vélem, hogy az idei szezonra kiválasztott versenyzők tehetségükkewl mindannyian képesek lesznek a legmagasabb szintű versenyzésre. Az ügyfélversenyzői részleg mérnökeinek támogatásával és a WTCR pilóták gyakorlati mentorálásával biztos vagyok benne, hogy hozzá tudunk járulni a program sikertörténetéhez." 

Forrás: hyundai.newsmotorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei