Üzemanyagcellás haszonjárműveknek nyitott töltőállomást a Hyundai


A Hyundai bejelentette, hogy megnyitotta Dél-Korea első olyan hidrogén-töltőállomását, amelyet kifejezetten üzemanyagcellás teherautók és buszok kiszolgálására létesítettek. 

A Hyundai Motor a Szöultól 240 kilométerre délre található Jeonju összeszerelő üzeménél nyitotta meg új töltőállomását. Az autógyártó közleménye szerint ez a koreai autógyártó kilenc meglévő létesítménye után az első olyan hidrogén-töltőállomása, amelyet kifejezetten az üzemanyagcellás haszongépjárművek részére építettek. 


„A közeli főút mellett létesült új töltőállomást a hidrogénnel üzemelő buszok és teherautók, valamint a hidrogénnel működő személyautók egyaránt használhatják és saját maguk tankolhatják autóikat” – mondta a vállalat szóvivője. A Hyundai, amely nemrég kezdte meg 10 tonnás üzemanyagcellás teherautóinak svájci exportját, azt tervezi, hogy teherautójának lokalizált változatát 2021-ben mutatja be Koreában. 


A Hyundai lépése összhangban áll a koreai kormányzat azon erőfeszítéseivel, amely a hidrogénnel üzemelő járművek népszerűsítését és a töltőinfrastruktúra fejlesztését szolgálja. A helyi Környezetvédelmi Minisztérium szándékai szerint Dél-Korea a jelenlegi 37-ről 2022-re 310 darabra kívánja növelni hidrogén-töltőállomásainak számát. A zéróemissziós és önvezető járművek koreai elterjedése érdekében az ország mintegy 1,9milliárd dollárt kíván 2030-ig erre a célra költeni, amely mellett a magánszféra nagyjából 52 milliárd dollár értékben fejleszt járműveket és a hozzá kapcsolódó technológiákat és létesítményeket. 


Ezen kormányzati terv részeként a Hyundai Motor Group ennek 68 százalékát, mintegy 35 milliárd dollárt fektet be a jövő mobilitási megoldásaiba. A jövő mobilitási szolgáltatójává átalakuló autógyártó csoport 2018 végén jelentette be, hogy 2030-ig 6,5 milliárd dollárt fektet hidrogénhajtású járműgyártó üzemek létrehozásába és a kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenységekbe. A terv részeként a Hyundai csoport 2030-ban már 500 ezer üzemanyagcellás jármű gyártását irányozta elő. 


Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei