Újabb kisautót tervez a Hyundai Indiában


A Hyundai Motor indiai képviselete arra készül, hogy a tavaly megszűntetett Eoni kisautó helyett egy új modellt vezet be, amellyel a Renault Kwid és a Maruti S-Presso kategóriájában lépne színre. 

India autópiacát egyértelműen a mini és a kisautók uralják, amelyeket méretük mellett kialakításuk alapján is különböző kategóriákba sorolnak. Az ún. átmeneti kategóriába olyan modellek tartoznak, mint amilyen a Renault Kwid, vagy a Maruti-Suzuki S-Presso, amelyek SUV stílusú kialakítást hoznak az indiai miniautók palettájára. Ebbe az új szegmensbe kíván a Hyundai is belépni a közeli jövőben.  


Pillanatnyilag a Hyundai belépőszintű indiai kisautója a Santro, amely felett a Grand i10 helyezkedik el a kínálatban. A vállalat jelenleg azt fontolgatja, hogy egy Santrónál is kisebb kategóriás modellt fejlesszen és ezzel állításon konkurenciát a Kwidnek és az S-Presso miniknek. 


A Hyundai tavaly állította le a 2011 óta futó Eon belépőszintű kisautójának sorozatgyártását. A tervezett új modell az Eon által maga után hagyott űrt lenne hivatott betölteni. A vadonatúj kisautó várhatóan a Santro padlóvázára épülhet, méretében azonban lényegesen kisebb lenne annál. Ugyanígy korlátozzák majd az autóhoz járó opciók listáját, amelyekkel az autó költséghatékony maradhat.   


A Maruti-Suzuki kizárólag az indiai piacon kínálja az S Presso modelljét, ami szépen beilleszkedett a gyártó kínálatába. Az S-Presso a gyártó állítása szerint egy átmeneti kategóriás mini SUV, amely divatos megjelenésével számos fiatal számára vonzó alternatíva lehet. A Hyundai vadonatúj minije éppen ezért hasonlóan kiemelkedő stílusú lehet, amit várhatóan kizárólag egyetlen benzines motorral, illetve a manuális mellett robotizált váltóval lehet majd megvásárolni.  

Forrás: theindianwire.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei