Jól fogynak a Hyundai limuzinjai


Az elmúlt évek szabadidő-autós orientációja után a Hyundai csoport limuzinjai ismét egyre népszerűbbek, amelyben az új Grandeur, az új Elantra és a K5 modellek bevezetése is nagy szerepet játszott. 

A Hyundai csoport szerint a májusi összesített eladási darabszámaik 48,5 százalékát limuzinok adták, ami a 2017-es 50,1 százalék után a második legmagasabb havi részesedés. Az idei év első öt hónapjában összesen 191 591 darab Hyundai vagy Kia limuzint adtak el, ami 13,7 százalékkal több, mint amit egy évvel korábban értékesítettek.     


Ugyanebben az időszakban 158 639 hobbiterepjárót értékesítettek, ami a teljes eladási darabszám 40,2 százalékát jelenti. Ez az arány számottevően nem változott az elmúlt évihez képest, ami egyben azt is jelenti, hogy a Hyundai csoport az idei év első öt hónapjában a több limuzint adott el, mint ahány hobbiterepjáró fogyott. A májusi népszerűségi lista élén szintén három limuzin áll – a Grandeur 13 416 darabbal, az Elantra 9 382 darabbal és a Sonata 5 827 darabos eladással. 


A Hyundai Motor hosszú távú bestsellereként a Grandeur a novemberi ráncfelvarrás óta, azaz hét hónapja vezeti az eladási listákat, így a Hyundai májusig már közel 62 ezer példányt értékesített belőle. A Grandeur modellből a Hyundai már negyedik éve 100 ezer darabnál is többet adott el és ez valószínűleg idén is reális lehet. A Kiánál a tavaly év végén bemutatott K5 (Optima) 8 136 darabos májusi eladásával vezeti a listát, éves szinten pedig már a tavalyi eredményét közel megduplázva 36 679 eladott darabnál jár. Emellett a nagyobb K7 limuzinból 4 464 darab is elkelt.      


A hobbiterepjárók közül az idén bemutatott új Kia Sorento modellből 9 097 darab talált gazdára és ezzel a modell a legnépszerűbb a csoport kínálatában. A Kia Seltosból 5 604, a Hyundai Palisade modellből pedig 4 177 darab fogyott májusban. „Az új formavilággal rendelkező, technológiailag fejlettebb új modellek pozitív visszajelzést váltottak ki azon ügyfelekből, akik jobban kedvelik a limuzinokat, mint a hobbiterepjárókat” – mondta a vállalat szóvivője. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei