A Hyundai a J. D. Power legtöbb díjat nyert autógyártója


A J. D. Power legújabb minőségi felmérésén a Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai, Kia és Genesis márkák összesen hét díjat kaptak, amivel a legtöbb elismerést elnyerő autóipari csoporttá váltak.

A 2020-as J. D. Power Kezdeti Minőségfelmérésén (IQS) a Hyundai Motor Group összesen hét modellje kapott elismerést, mint saját szegmensének legjobban teljesítő szereplője. A Hyundainál a Tucson és a Veloster, a Kiánál a Forte, a Sedona, a Sorento és a Soul, a Genesis prémiummárkánál pedig a G70 végzett saját kategóriájának élén.  


A Kia Motors vállalat a teljes kezdeti minőségben a legalacsonyabb pontszámmal, 100 járműre számított 136 problémaponttal végzett az élen, ezáltal a hatodik egymást követő évben a legjobban kiemelt nem prémiumi márka.  A Kia összesen négy kategóriagyőzelmet és a márkaszintű díjat összegyűjtve a legtöbb elismerést kapta egyetlen márkaként. A Kia Forte (kompakt autó), a Kia Sedona (kisbusz), a Kia Sorento (középkategóriás SUV) és a Kia Soul (kis SUV) szegmenseikben a legjobb helyezést érték el. 


A Hyundai kettő, a Genesis pedig egy szegmensben tudott diadalmaskodni. A Hyundai esetében a J. D. Power a Hyundai Tucsont a legjobb kompakt hobbiterepjáróként ismerte el a kezdeti minőség terén, míg a Hyundai Veloster a kompakt sportautók szegmensében érte el a legjobb pontszámot. Ezen túlmenően a Hyundai Accent és az Elantra mindkét szegmensben második lett, míg a Santa Fe a harmadik helyen végzett. A Genesis négy egymást követő évben a legjobb pontszámmal rendelkező prémium márkaként vezette a prémium szegmenst. A G70 129 pontszámot szerzett, így immár második éve a legjobb prémium kompakt autóként szerepelt.


A 2020-as Kezdeti Minőségtanulmány az Amerikában forgalomba helyezett 87 282 új, 2020-as évjáratú autóvásárlók és -bérlők válaszai alapján épült fel, akiket 90 napos használat után kérdeztek ki. A problémák azonosításának elősegítésére és a termékminőség javításának elősegítésére a gyártók számára információkat szolgáltató tanulmányt 2020 februárjától májusáig végezték el. Az átalakított 2020-as tanulmány 223 kérdőívre épül, amely kilenc járműkategóriát fed le: infotainment; funkciók, kezelőszervek és kijelzők; külső; vezetési támogatórendszerek (2020-tól újdonság); belső; erőátvitel; ülések; vezetési élmény; és az klíma.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei