A Hyundai hidrogénkutat épít az Incheon repülőtéren


A Hyundai Motor bejelentette, hogy az Air Liquide Korea, az IIAC és a HyNet vállalatokkal közösen egy új hidrogén töltőállomást létesít azon üzemanyagcellás autóbuszok számára, amelyek a koreai Incheon repülőtéren szállítják az utasokat. 

A Hyundai Motor egy együttműködési megállapodást írt alá az Incheon Nemzetközi Repülőtérrel (IIAC), az Air Liquide Koreával és a Hidrogén Energia-hálózattal (HyNet) azért, hogy az Incheon légikikötő alacsony szén-dioxid-kibocsátású környezetbarát repülőtérré válhasson. Ennek érdekében a négy fél egy szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek értelmében az Incheon repülőtér 2. terminálján 2021 márciusára egy üzemanyagcellás elektromos buszok kiszolgálására szolgáló hidrogén töltőállomást hoznak létre.


A Hyundai ezen megállapodás értelmében hozzájárul a hidrogén töltőállomás építési költségeit, miközben biztosítja az üzemanyagcellás elektromos buszokat, valamint azok karbantartási és szervizszolgáltatását is. Az Incheon Nemzetközi Repülőtér helyet fog biztosítani a töltőállomás számára, a Hidrogén Energia-hálózat pedig megkezdi annak felépítését és vállalja az üzemeltetést. Az Air Liquide Korea két nagyteljesítményű hidrogéntöltőt biztosít és szállítja a szükséges hidrogéngázt. Az együttműködés a koreai Környezetvédelmi Minisztérium azon törekvéseinek részét képezi, amely a hidrogén töltőállomások telepítésére és a magánfinanszírozású infrastrukturális projektek támogatására irányul.


Az elkövetkező öt év során a Hyundai hidrogénüzemű buszai fokozatosan felváltják az Incheon repülőtér jelenlegi belsőégésű motoros autóbuszállományát, amely a terminálok, a hosszútávú parkolók és a logisztikai komplexum között közlekednek. A hét üzemanyagcellás elektromos busz első szállítmányát az idei év második felében fogják üzembe helyezni, majd ezt évente további három-öt busz követi.


„Arra számítunk, hogy az Incheon Nemzetközi Repülőtér a világ vezető környezetbarát repülőtere lesz az új hidrogén üzemanyagtöltő állomással és az üzemanyagcellás elektromos buszok bevezetésével" – mondta Seong Kwon Han, a Hyundai Motor Haszonjármű Részlegének vezetője. „Az iparágak közötti együttműködés egy lépés lesz a hidrogéngazdaság hétköznapivá válásához. A Hyundai Motor folytatja különféle lehetőségeinek kutatását a hidrogéngazdaság megvalósításának felgyorsítása érdekében.”


A Hyundai Motor 1998-ban hozott létre egy külön kutatócsoportot a hidrogén üzemanyagcellák fejlesztésére, 2013-ban pedig az első olyan globális gyártóvá vált, amely szériagyártású üzemanyagcellás járműveket kínált. A vállalat először a 2018-as Pjongcsangi Téli Olimpián mutatta be napi üzemeltetésben működő üzemanyagcellás autóbuszait. Azóta a vállalat több ilyen buszt is szállított Korea főbb városai - Puszan, Changwon, Ulsan – részére, valamint a Koreai Nemzeti Rendőrség számára.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei