A Hyundai 2022-től Amerikába is bevezeti üzemanyagcellás kamionját

Az amerikai Nikola Motor technológiai képességei körüli botrány közepette a Hyundai Motor megerősítette azon szándékát, hogy saját üzemanyagcellás teherautóját 2022-ben Észak-Amerikában is bevezeti. 

A Hyundai Motor egy autóipari elemzők részére rendezett megbeszélés során megosztotta a hidrogén üzemanyagcellás haszonjárművekkel kapcsolatos technológiai fejlesztéseivel és üzleti terveivel kapcsolatos részleteket Az eseményen a Hyundai újra megerősítette célkitűzését, miszerint üzemanyagcellás járműveinek éves termelési szintjét a 2020-as 11 ezer darabról 2022-re 40 ezer, 2025-re 130 ezer, 2030-ra pedig 500 ezer darabra kívánják növelni.   

A koreai autógyártó hivatalosan is elismerte, hogy kétlépcsős stratégiájával az akkumulátoros elektromos járműtechnológiát személygépkocsikra, míg a hidrogén üzemanyagcellás technológiát haszongépjárművekre, mint pl. teherautókra fogja alkalmazni, és komoly erőfeszítésekkel megkezdi az üzemanyagcellás nehéz haszongépjárművek fejlesztését. Továbbá jövőre a Hyundai Motor belép a hidrogénes haszongépjárművek európai piacára, amit 2022-ben az Egyesült Államok és Kína piaca követ.

Tőzsdei elemzők szerint a befektetőknek most különösen oda kell figyelniük a Hyundai Motor üzemanyagcellás haszongépjárművekkel kapcsolatos üzleti stratégiájára, hiszen a Nikola-csalásokkal kapcsolatos vádak miatt kétségek merülnek fel a technológiákkal foglalkozó új vállalatokkal szemben. „Nagyon oda kell figyelnünk arra a tényre, hogy a hitelét vesztő Nikolához képest a Hyundai Motor valós termékpalettával rendelkezik. A Hyundai Motor azonnal képes szállítani termékeit" – mondta az Eugene Investment & Securities kutatója.

„"A közepes és nagyméretű haszongépjárművek globális piaca évente hárommillió darabos, ami a személygépkocsik piacának csupán harmincadát jelenti" – mondta a Samsung Securities kutatója. „Mivel kevés versenytárs van a közepes és nagyméretű haszongépjárművek globális piacán, a Hyundai Motor monopoljellegű helyzeteket használhat ki, amennyiben foglalkozik ezzel a piaccal."

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei