Koreában már bevezették az új Hyundai Konát

A Hyundai Motor saját, dél-koreai piacán már megkezdte az „Új Kona” modelljének árusítását, amely várhatóan tovább javítja a márka hazai piacképességét.

Az új modell a Kona 2017-ben bemutatott eredeti modelljének továbbfejlesztett változataként jelent meg a piacon. A 2021-es modellévű Hyundai Kona karcsú vonalaival, dinamikus vezetési teljesítményével együtt a kategória legjobb üzemanyag-hatékonyságát ígéri. A formai átalakulással a Kona hossza 40 milliméterrel nőtt meg, miközben az első és hátsó rész vízszintes struktúrájával magabiztos és stabil kiállást biztosít.   

A belső térben a 10,25 collos nagyméretű multimédiás érintőképernyő mellett egy új, szintén ilyen arányú fulldigitális műszeregység is megjelent, amely tovább fokozza az autó csúcstechnológiás jellegét. A vízszintes struktúra hangsúlyozására kialakított középkonzol azt a célt szolgálja, hogy az utasteret még tágasabbnak mutassa. A Hyundai szerint a Kona a hangszigetelt első dupla szélvédőüvegének és hangelnyelő anyagainak köszönhetően a kategória legcsendesebb autója lett.   

Az eddigi 1.6-os benzines és hibridmodellek mellett a Hyundai első alkalommal vezette be a fokozott sportosságot kínáló N Line változatot is. A benzines és N Line modellek a Hyundai továbbfejlesztett 1.6 T-GDi SmartStream benzinmotorját kapták meg, amelynek teljesítménye a folyamatosan változó szelepnyitás-vezérlésnek (CVVD) is köszönhetően 198 lóerőre emelkedett, maximális nyomatéka pedig változatlanul 265 Nm.  A teljesítménynövekedés ellenére az autó átlagfogyasztása 8,6 százalékkal 7,2 l/100 km-re csökkent. 

A Hyundai Motor új Kona benzines modelljét Dél-Koreában 20,31 millió von (kb.5,5 mFt) indulóáron kezdte értékesíteni, míg a hibrid 23,64 (kb. 6,4 mFt), az N Line változatok 24,6 millió von (kb. 6,7 mFt) ártól vásárolhatóak meg. Az itthoni Kona árakról itt olvashatsz bővebben: KATT!

Forrás: thekoreancarblog.com


Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei