A Hyundai bejelentette részvételét a jövő évi ETCR bajnokságban

A Hyundai Motorsport 2021-ben tovább bővíti motorsportban való részvételét azzal, hogy egy teljesen elektromos Veloster N ETCR versenyautóval részt vesz a PURE ETCR sorozatban.

A Hyundai Motorsport által kifejlesztett Veloster N ETCR modell volt a versenysorozat hivatalos bejelentésére Koppenhágában szervezett esemény csillaga. Az elektromos versenyautó Augusto Farfus vezetésével érkezett meg a koppenhágai városháza elé. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy, a Hyundai Motorsport az első gyártók között lehet, akik az ETCR kategóriában is képviseltethetik magukat” – mondta Andrea Adamo, a HMSG csapatfőnöke. 

A Hyundai első ilyen jellegű próbálkozásaként a vállalat mérnökei folyamatosan azon dolgoztak, hogy megfeleljenek a technológiai kihívásoknak. A prototípus tesztelése még 2019 szeptemberében kezdődött, amit 2020-ban is folytattak. „A Veloster N ETCR projekt új technológiáival hatalmas technikai kihívást jelentett számunkra, ám a prototípus tesztelése során tapasztalt teljesítmény mutatja képességeinket” – tette hozzá Adamo. 

2020 szeptemberében a Veloster N ETCR elsőként kapta meg a Williams Advanced Engineering ETCR akkuit. Ezzel a Hyundai Veloster N ETCR teljes mértékben megfelel a PURE ETCR versenykövetelményeinek, így most a csapat arra koncentrál, hogy meglegyen a megfelelő tapasztalata és lendülete a 2021-es versenygyőzelmekhez.  

A PURE ETCR a versenysport egyedülálló formátumát kínálja: rövid, éles kiütéses versenyek, villámgyors versenyautókkal. A leggyorsabb pilóták bejutnak a döntőbe, ahol a győztest megkoronázzák. „Alig várom, hogy autóink a Pure ETCR-ben versenyezzenek" – fejezte be Adamo. „Az autó tervezésével és az ezzel kapcsolatos technológiával kapcsolatban mindent a nagy teljesítménynek szenteltek. A versenyhétvége formátum koncepciójának mindenképpen izgalmas akciót kell nyújtania, amikor a azok jövőre elkezdődnek.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei