A varsói rendőrség elektromos Hyundai Kona flottát vett

A varsói rendőrkapitányság hat teljesen elektromos Hyundai Kona Electric modellt vett át nemrég, amelyek hamarosan megkezdik szolgálatukat Varsó utcáin.

A rendőrség által rendelt autók a Hyundai elektromos Kona modelljei 64 kWh kapacitású akkumulátorral és 204 lóerős teljesítményű villanymotorral rendelkeznek, amely mindössze 7,6 másodperc alatt lehetővé teszi a 100 km/óra sebesség elérését. A Kona Electric hatótávolsága egy feltöltéssel 484 km (WLTP), városi üzemmódban pedig akár 660 km. Az új rendőrautók modern biztonsági rendszerekkel is fel vannak szerelve: sávtartó rendszer (LKA), éberségfigyelő (DAW), frontális ütközésmegelőző rendszer gyalogos észleléssel (FCA), holttérfigyelő (BCW), Intelligens sebességtartó automatika, stb.

A Varsói Rendőr-főkapitányságon nemrég átadott modellek az óváros és a Śródmieście utcáin járőröznek majd. Az elektromos motor használatának köszönhetően a varsói kerületekben történő szolgáltatás nem okoz zaj- és kipufogógáz-kibocsátást, így hozzájárul a környezettudatosság növeléséhez.

„Nagyon örülünk annak, hogy a rendőrség ismét ezt a márkát választotta” – mondta Grzegorz Sokalski, a Hyundai Motor Poland értékesítési részlegének vezetője. „Az egyenruhások eddig az i20, i30, a Kona és a Tucson modelleket használták. Ezúttal sikerült egy pályázatot nyernünk elektromos autók vásárlásához, amiről meggyőződésünk, hogy a mindennapi használatra tökéletes lesz. Ez nem az első olyan alkalom, amikor a Hyundai elektromos autói az államigazgatáshoz kerülnek. Krakkóban tavaly óta 47 ilyen autót használnak az önkormányzatnál. Az autók a városi rendőrség mindennapi használatához, a Nemzeti Múzeum, a városháza és sok más intézmény számára tökéletesek." 

2018-2019 során a Hyundai több mint ezer darab felmatricázott és jelöletlen rendőrautót adott át a lengyel rendőrségnek. A rendőri flotta legnépszerűbb Hyundai modellje az i30 kompakt és Wagon változata, amelyekből több mint 500 autót használnak az ország rendőrkapitányságain. A tisztek az i20 kisautót, valamint Tucson és Kona hobbiterepjárókat is használnak. Most ehhez a flottához a Kona Electric is csatlakozik, amelyből október végéig további elektromos modelleket adnak át.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei