Álca nélkül jár az új Hyundai Tucson

Prága környékén mindenféle álcázás nélkül kapták lencsevégre az új Hyundai Tucson egyik prototípusát, amely úgy néz ki a forgalomban, mintha a jövőből érkezett volna. 

A negyedik generációs Hyundai Tucson új szintre emeli az autóipari formatervezés fogalmát. „Az Érzéki Sportosság formanyelv az autók formatervének érzelmi aspektusát hivatott erősíteni. Azt szeretnénk, ha a vásárlót érzelmileg megérintené a formavilág. Az új Tucson a fejlődés következő szintjét jelenti” – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai Globális Dizájnközpontjának vezetője.     

Ez az úttörő szellemiség az utcán is meglátszik, ahogyan az a cseh főváros elkerülő körgyűrűjén haladó új Tucsonon is szembetűnik. Az elcsípett prototípust ugyan csak hátulról sikerült lefényképezni, de a tegnap autói között az új Tucson valóban futurisztikus hatást kelt. A széles hátsó traktuson keresztbefutó sötét (felkapcsolva vörösen világító) csík alatt karomszerűen megformált hátsó lámpatestek, míg az ablakba emelt logó és a hiányzó ablaktörlő is szokatlanul fest. Alul azonban kis csalódás, hogy a hátsó indexek a lökhárítóban kaptak helyet.  

A vadonatúj Tucson külső kialakítása a Hyundai tervezőinek úgynevezett "Parametrikus Dinamikáját" hivatott megtestesíteni. A karosszériaívek részletei drágakövekhez hasonlítanak, a parametrikus rejtett lámpák szintén erős első benyomást keltenek. Ezek az egyedi fényű nappali menetfények tökéletesen beépülnek a drágakő mintázatú hűtőrácsba és csak menetkész állapotban jelennek meg.

Az új Hyundai Tucson motorkínálata Európában egy 150 lóerős 1.6 literes T-GDi turbómotorral indul, amelynek 180 lóerős változatához 48 voltos lágyhibrid rendszer is kapcsolódik. Az 1.6 literes, akár szintén lágyhibriddel kiegészített dízelváltozat mellett a Tucson nagy újdonsága a fullhibrid hajárslánc, amely már a bevezetéstől kapható lesz. Ezt jövőre egy konnektorról is tölthető plug-in hibridverzió is kiegészíti.  

Forrás:testyojetin.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei