Loeb elhagyta a Hyundai csapatát

A Hyundai Motorsport megerősítette, hogy a Sebastien Loeb kilencszeres rali-világbajnokkal 2018 decemberében megkötött szerződésük idén véget ért.

A 46 éves Loeb aktívan részt vett a Hyundai 2019-es szezonjában, ahol hat WRC hétvégén ült az i20 Coupe WRC volánja mögé és legjobb eredményként a harmadik helyen végzett Chilében. Idén a koronavírus-járvány miatt Loebnek csupán két WRC lehetőség adódott, amelyek közül a legutóbbi a Török-rali volt. Itt szintén sikerült a dobogó harmadik fokán végezniük.    


Sebastien Loeb kétségtelenül a rali-világbajnokság történelmének legsikeresebb pilótája, aki 79 győzelmet és 119 dobogós helyezést tudhat magáénak. A legsikeresebb évei a Citroenhez kötődnek, ahol 2004 és 2012 között összesen kilenc alkalommal nyerte meg a világbajnokságot. A pilóta a Hyundai Motorsporttól történt távozásával egy időben bejelentette, hogy új kihívásokat keresve januárban részt kíván venni a következő Dakar-ralin, amit Szaúd-Arábiában rendeznek meg. 

„Véget ért a a kaland a Hyundai Motorsporttal – és micsoda kaland volt ez! Nagyon hálás vagyok azért, hogy lehetőségem volt két évig részt venni a programban egy profi csapattal és kellemes környezetben” – mondta Loeb. „Ez a két év rendkívül gyorsan eltelt, amikor részem lehetett a Hyundai világbajnoki címének megszerzésében is. A Hyundai Motorsport adta a legjobb WRC autót, amit valaha vezethettem és hálás vagyok, hogy a legújabb WRC autókkal versenyezhettem.”   


„Amióta csak Loeb 2019-ben csatlakozott a csapathoz, megtisztelve éreztük magunkat azért, mert velünk lehet a gazdag tapasztalata és profizmusa” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Tevékenységünk összes területe gazdagodott a tapasztalataival, aminek köszönhetően tavaly megnyerhettük a világbajnokságot is. Tudása főleg a nehezebb ralikon jött jól, főként Chilében és Törökországban. A pandémia miatt sajnos nem tudtuk kihasználni képességeiket, így most a legjobbakat kívánhatjuk nekik és persze nyitva hagyjuk az ajtót arra az esetre, ha esetleg valaha visszatérnének.” 

Forrás: thecheckeredflag.co.uk

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei