Hyundai győzelem a Slovakiaringen

A Hyundai Motorsport négy i30 N TCR modelljének mindegyike erőteljesen teljesített a WTCR legutóbb Szlovákiában megrendezett harmadik versenyhétvégéjén.

Az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing versenycsapata a harmadik futamon első győzelmét szerezte meg a sorozatban, amelyben Nicky Catsburg a rajtrács harmadik helyéről küzdötte fel magát az első WTCR-győzelmének megszerzéséhez. A holland pilóta a hétvége leggyorsabb körét is megszerezte. „Az első győzelem a WTCR-ben és az első a csapat számára is" – mondta Catsburg. „Nagyszerű volt a rajtom és szerencsém volt, hogy a mögöttem lévők egymással harcoltak, így elhúzhattam tőlük. Most a jól végzett munka után egy fantasztikus hétvégét fogunk tudni megünnepelni.”

Csapattársa, Luca Engstler szombaton egy nehéz kvalifikációs eredményt ért el, veszélyeztetve ezzel a vasárnapi futamok rajtpozícióját. Ennek ellenére az edzésen bemutatta tempóját, amelyben a négy Hyundai közül ő volt a leggyorsabb, majd két pontot érő helyezéssel ért célba. „Nagyon elégedett vagyok a harmadik futamon nyújtott teljesítményemmel, amiben a rajtrács 17. helyéről a 9. helyig jutottam előre" – mondta a német pilóta. „Úgy gondolom, hogy az i30 N TCR-rel jó helyen vagyunk, és keményen fogunk dolgozni azért, hogy Magyarországon újabb erős hétvégénk legyen."

A BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse csapata szintén 2020 első dobogóját ünnepelhette, amikor Gabriele Tarquini a mezőnyön átverekedve magát a második helyet szerezte meg az első futamon. „Az autóm nagyon jó volt az első verseny első felében" – kommentálta Tarquini. „Támadásba lendültem és nagyon élveztem. Próbáltam a végéig nyomni és közel kerülni, de nagyon örülök, hogy másodikként térhetek haza.”

Csapattársa, Michelisz Norbert az első rajtrácson biztosította helyét a harmadik futamon, ám a verseny vezetéséért folytatott küzdelem során hátulról kapott ütés megakadályozta őt abban, hogy dobogós helyet érjen el. A hétvége harmadik pontszerző helyéért visszaküzdötte magát a tizedik pozícióba. „Remek csatákat vívtam a pályán, és sikerült tisztességes pontokat gyűjtenem Szlovákiában, de a következő fordulóban szeretnék még egy kicsit többet elérni" – mondta a magyar pilóta.

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei