Újra kettős győzelmet ért el a Hyundai Motorsport

A Szardínia-rali izgalmas utolsó napján a Hyundai Motorsport a szezon második dupla győzelmét könyvelhette el, miközben a csapat átvette a konstruktőri bajnokság vezető helyét is

Dani Sordo a 2019-es eredményüket megismételve az idei Szardínia-ralin is remek teljesítményt nyújtott, amivel 5,1 másodperccel csapattársa, Thierry Neuville előtt elsőként ért célba. Ez az eredmény a Hyundai harmadik győzelme a rövidített szezonban, összességében pedig Szardínián a negyedik ilyen alkalom. „Ez egy lenyűgöző eredmény és nagyon boldog vagyok, hogy a tavalyi első alkalom után idén ismét ezen a helyszínen nyerhettem a Hyundai Motorsport színeiben” – mondta Sordo. „Ez a helyszín nagyon különleges, az egész csapat remekül teljesített.” 

Thierry Neuville a Power Stage-en is keményen küzdve a második helyre hozta be autóját a célba. Így ez már a harmadik dobogós eredményük ebben a szezonban, amivel a belga pilóta immár a versenyzői ranglista harmadik helyére küzdötte fel magát. „Nagyon örülök neki, hogy a második helyen végezhettem, ahogy annak is, hogy a Power Stage szakaszon négy pontot tudtam gyűjteni” – mondta Neuville. „Egész hétvégén mindent megtettünk. Hatalmas gratuláció Sordonak a gyönyörű győzelmükhöz.” 

Tanak egy felfüggesztésprobléma miatt pénteken sok időt és pozíciót vesztve végül a hatodik helyen zárták a versenyt, amre a Power Stage szakaszon elért legjobb idejük nyújtott némi vigaszt. „A Power Stage-en szerzett 5 pontunknak köszönhetően kicsit pozitívabb eredménnyel zárhattuk ezt a versenyt” – mondta Tanak. A csapat tényleg nagyon keményen dolgozott, ahogy egész szezonban és remek munkát végeztek. Nem minden a terveink szerint alakult, de tovább lépünk és biztosan jobbak leszünk.”     

A Hyundai i20 Coupe WRC teljesítményét nyolc szakaszgyőzelem mutatja, amiből ötöt a spanyol győztes nyert meg. Sordo számára nem volt zökkenőmentes a verseny vége, mivel a 27,1 másodperces előnyük a Power Stage szakaszon 5,1 másodpercre csökkent, de végül csak a végeredmény számított. „A dolgok a végére nagyon szorossá váltak” ismerte el Sordo”. „Mégis sikerült befejeznünk a munkánkat és hozzásegítettük a csapatot a konstruktőri bajnokság vezető helyéhez. Küldetés teljesítve!”

„Nagyon örülök neki, hogy Szardínián megszereztük a kettős győzelmet és visszataláltunk a konstruktőri bajnokság élére” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Csapatom – az összes mérnök, szerelő, pilóta és navigátor – tökéletesen összpontosított. Csodálom, amit újra elértek és örömmel látom, ahogyan mindannyian együtt dolgoznak céljaink eléréséért."

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei