A Creta lámpáival újul meg a Hyundai kínai limuzinja

A Hyundai kínai portfóliójában méretileg az Elantra és a Sonata közé ékelődik a Mistra, amelyet most a frissítés során szokatlan lámpamegoldással igyekeznek vonzóvá tenni.

Már Kínában sem olyan népszerűek a limuzinok, mint korábban, ám a Hyundai továbbra is összesen tíz különböző lépcsőshátú modellt tart a palettáján különféle méretosztályban. Ezek között ott van a 2014 óta szinte ugyanolyan formában kapható Mistra is, amelynek hamarosan megérkezik a ráncfelvarrott változata, amelyről megjelentek az első leplezetlen kémfotók.

 Amíg a kifutó Mistra szinte teljesen úgy néz ki, mint egy átlagos limuzin a kategóriában, addig az új verzió esetében erről egyáltalán nem beszélhetünk. Ennek főként az első fényszóró alakja az oka, amely kettéosztott, kompozitos kialakításában leginkább a márka szabadidő-járműveire emlékeztet. A két lámpatest közötti hűtőmaszk sem maradt érintetlen, az ívelt oldalával kiemelt formája a modern Hyundai modellekre emlékeztet.

Maga a karosszéria is módosult némileg azzal, hogy a C oszlopban eddig meglévő kisablakot elhagyták, miközben a hátsó részen elhelyezett lámpatestek egymásra forduló és felül összeérő C alakja az új Sonata limuzinról lehet ismerős. A 4,78 méter hosszú, 2 770 milliméteres tengelytávú Mistra sportos kiállású alakja nem változott, bár európai szemnek az első rész különösen szokatlan.     

A Mistra motorkínálata kétféle benzines motorból áll: egy 1.8 literes, 143 lóerős szívóbenzines és egy 170 lóerős 1.5 T-GDI erőforrás jelenti a kínálatot, amely a kémfotók szerint emellett egy tisztán elektromos hajtású változattal is kiegészül. Ez utóbbit a tömör hűtőmaszk mellett arról is fel lehet ismerni, hogy hátul a harmadik féklámpa a hátsó ablak helyett a lökhárító aljába költözött. A Mistra EV változat állítólag 183 lóerős lesz, de a hatótávról egyelőre nincs információ. 

A szeptember végén megrendezett Pakingi Autószalonon az új Mistra szokatlan módon nem került kiállításra, de várhatóan még az év vége előtt bemutatkozhat Kínában.  

Forrás: carnewschina

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei