Kínában bemutatkozott a Hyundai Mistra


A nemrég megnyílt Chengdu Autószalonon a Hyundai bemutatta a Mistra modell szériagyártású változatát.

A Hyundai már a tavaszi Shanghai Autókiállításon kiállította a Mistra modellt, amely emellett Mingtu néven is forgalomba kerül. Az akkori modellt még koncepcióautóként mutatták be, ám az autó vonalaiból nem volt nehéz rájönni, hogy az autó végleges változata jelentős mértékben megegyezik az akkor kiállított Mistrával.  


A most bemutatott Hyundai Mistra szinte a megszólalásig egyezik a korábban már kiállított tanulmánnyal, mindössze az első ködfényszórók  és a hátsó lámpatest környékén történtek kisebb igazítások. Emelllett természetesen lekerültek a koncepció hatalmas, agresszív mintázatú könnyűfém felnijei és helyükre hagyományos méretű és visszafogottabb formatervű alufelnik kerültek.


A Hyundai tervei szerint az új modell az Elantra Langdong és a Sonata közé kerül, amikor az autó értékesítése még az év vége előtt megindul Kínában, ahol legnagyobb ellenfele az a Honda Crider, amely a Civic és az Accord modellek közé ékelődött.


A résmodell dimenziói ennek megfelelően az Elantra Langdong és a Sonata között helyezkednek el: hossza 4 710 mm, szélessége 1 820 mm, magassága pedig 1 470 mm, miközben tengelytávja 2 770 mm. Az utastér mellett a csomagoknak is bőséges, 526 literes hely maradt. A Mistra meghajtásáról kétféle, egy 1,8 literes és egy 2,0 literes benzinmotor gondoskodik, amelyek paramétereit egyelőre titokban tartja a gyártó, de a várakozások szerint az erőforrásokhoz egy hatfokozatú manuális és egy szintén hatfokozatú automata váltómű kerül majd.


A Mistra mellett a Hyundai standján Peter Schreyer, a Hyundai csoport nemrég kinevezett formatervező főnöke mutatta be az ix35 modellfrissített változatát. Az új modell jóval feltűnőbb első kiképzést kapott, a hatszögletű hűtőmaszkot három vízszintes krómozott elem emeli ki, a főfényszórókba LED nappali menetfény költözött, míg azok alatt a ködlámpák is átalakultak. Az új formájú 17 colos alufelnik mellett az újratervezett hátsó lámpákban is ledek világítanak. Az ix35 kínai változatának motorjairól egyelőre nincs információ.  

Forrás: ndianautosblog.combest-news.us

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei