Tízezer dízel Elantra eladását tervezi a Hyundai


A Hyundai Motor idén 49 500 darab új Elantra eladását tervezi, amelynek húsz százalékát, azaz 10 ezer darabot tenné ki a dízelmotorral szerelt változat.

A Hyundai Motor nemrég tesztvezetést szervezett Dél-Koreában a helyi újságírók számára, akik első alkalommal próbálhatták ki a vállalat új Elantra modelljét. Az eseményen a Hyundai egyik tisztviselője elmondta: „Úgy véljük, képesek leszünk elérni éves értékesítési terveinket tekintettel arra, hogy az új Elantra modellünkre már több mint 6 ezren előre leadták megrendelésüket.”  

A Hyundai Elantra modellből már 2007. óta hiányzott a dízelmotor, amelyet azonban manapság egyre több koreai vásárló részesít előnyben újautó vásárlásakor, így a Hyundai középkategóriás modellje egyre többet vesztett népszerűségéből. Ezt megakadályozva a frissített Elantra immár rendelhető dízelmotorral is, amelyből a különböző továbbfejlesztett kényelmi felszerelésekkel kiegészítve akár havi 10 ezer darab is elkelhet a hazai piacon.

A Hyundai Motor már korábban is kínált dízelmotoros változatokat különböző modelljeihez, pedig akkor még a vásárlók nem igazán vonzódtak ezekhez. Ma az Accent modellek 35 százalékát, míg az i30 és i40 modellek 55, illetve 75 százalékát dízelmotorokkal vásárolják Dél-Koreában.

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei