Ötszázezer Hyundai Solaris Szentpéterváron


A Hyundai Motor Manufacturing Russia (HMMR) szentpétervári autógyárában nemrég egy kisebb ünnepség keretei között legördült az itt készülő Hyundai Solaris 500 ezredik példánya.

A kizárólag Oroszország számára fejlesztett Solaris jubileumi darabja egy 1,6 literes motorral szerelt, automata váltós, piros színű modell, amelynek kigördülésénél a márkakereskedők és jelentősebb vásárlók mellett jelen volt Georgy Poltavchenko, Szentpétervár kormányzója, Shin Myeong Ki, a HMMR igazgatója, valamint a vállalat dolgozói is. Utóbbiak a rendezvényen kisebb ajándékokat kaptak az elért teljesítményük elismeréseként.


Az 500 ezres jubileumra csupán két és fél évvel azután került sor, hogy az üzemben 2011 januárjában megkezdődött a tömegtermelés. 2011 végére a HMMR felemelte gyártási kapacitását 200 ezer darabra és azóta több mint 2 200 munkahelyet biztosít. Az üzem a magas gépesítésnek és a robotok nagy számának használata miatt magas minőségű termékek előállítását tudja biztosítani és megfelelő munkakörülményeket tudott teremteni dolgozói számára.


A Hyundai Motor Manufacturing Russia az orosz beszállítókkal szorosan együttműködve mára elérte, hogy az alkatrészek 47 százaléka a helyi üzemekből kerüljön ki, ezzel közvetve további négyezer állást hozott létre. Az Ipari Bizottság szerint az üzem 2012-ben Szentpétervár egyik legnagyobb adózójává is vált. A gyár emellett nagyfokú környezetbarát gyártástechnológiájával is kitűnik, amelyet a levegő és a víztisztító rendszer és a fém és műanyag hulladék anyagok újrahasznosítása egészít ki.


Az immár több mint 500 ezer példányban elkészült Hyundai Solaris a bevezetését követő két év során Oroszország legnépszerűbb külföldi márkájú autójává vált, amelyet a vásárlók töretlen érdeklődése mellett a kétszer – 2012-ben és 2013-ban – elnyert Év Autója díj is jelez.

Forrás: cision.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei