Legyőzheti a Hyundai a Toyotát Kanadában


A Hyundai kanadai főnöke szerint nem elképzelhetetlen, hogy a márka kanadai piaci részesedése rövid időn belül eléri az eddigi listavezető Toyota 10 százalékos szintjét.

Steve Kelleher, a Hyundai Auto Canada elnöke szerint a márka piaci részesedése öt éven belül elérheti a 10 százalékot. A Hyundai júliusban a kanadai piac 8,2 százalékát birtokolta, míg a legnépszerűbb importmárkaként számon tartott Toyota piaci részesedése ugyanebben az időszakban elérte a 10,2 százalékot.  

2010-ben a Hyundai megelőzte a Honda Motor eladásait, a márka azóta is töretlenül fejlődik, amely Kelleher szerint a Hyundai kisebb autóinak köszönhető elsősorban. „Hatalmas feladat lesz ez számunkra, de ennek ellenére továbbra is azon dolgozunk, hogy meglegyen a kanadai piac 10 százaléka.” – mondja. „A piac ma már úgy tekint ránk, mint az egyik legnagyobb autógyártóra.” A márka idei eladási terve 140 ezer új autó,, amely az eddigi legnagyobb célkitűzés a vállalat életében.


„Amikor harminc éve beléptünk a piacra, a kanadaiaknak nem is tudták, mit jelent a Hyundai. Képesek voltunk betörni a piacra, mivel az összes addigi autógyártó addigra felhagyott az olcsó áron kínálható belépőmodellek gyártásával.” – mondja Kelleher, aki szerint nagy jelentőséggel bírt annak idején a fűthető ülések bevezetése a zord kanadai időjárás miatt. „Ám a kanadaiak továbbra is szeretik a kisautókat.”   

A növekvő eladások azonban mégsem tették lehetővé a helyi gyártást. „Kanadaiként nem kívánhatnék többet, mint egy itteni gyártósort, ám üzleti szempontból be kell látni, hogy nincs értelme.” – mondja a 60 éves, Torontoban született Kelleher, aki 27 éve a Fordot hagyta ott a Hyundai kedvéért.  

Kanada legnagyobb autóipari vállalata a Ford Motor, amely az eladások 16,5 százalékával rendelkezik idén, míg második helyen a Chrysler csoport áll 15,8 százalékos piaci résszel, a harmadik pedig a General Motors 13,5 százalékkal.

Forrás: bloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei