Két autó egy áráért


Elie Chauvin megállt a helyi francia Hyundai márkakereskedésnél, ám annak ellenére, hogy nem akart autót venni, kettővel távozott.

A Nimmesben élő francia építészt megnyerte a dél-koreai autógyártó legújabb akciója, amelynek keretében az új ix35 modellt választó ügyfelek részére mindössze egyetlen euróért egy új i10-est is adnak. A régióban az ix35 indulóára 29 619 eró, míg az i10-ért normál esetben 10 120 eurót kellene fizetni, így Chauvin úr összesen mintegy 25 százalékot spórolt.  


Ez az akció csupán egy az európai autópiacon elérhető engedmények közül, amelyek azért jöttek létre, hogy az iparágat immár hatodik éve sújtó nehézségek ellenére növeljék eladásaikat. 2013 májusában Európa öt legfontosabb autópiacán az elérhető átlagos engedmény mértéke elérte a 2 518 eurós átlagot. Az erős Volkswagen csoporton, a BMW-n és a Mercedesen kívül csaknem az összes autógyártó rengeteg pénzt veszít az európai piacon: a Fiat csoport tavaly 704 millió eurós veszteséggel zárt, míg a Ford és a General Motors 1,4 milliárdos veszteséggel küszködik, ám ez még mindig jóvalkevesebb, int a Peugeot-Citroen csoport 5 milliárd eurós tavalyi vesztesége.

Amíg néhány autógyártó saját forgalomba helyezésekkel próbálja javítani helyzetét, addig a Hyundai merész marketing trükköket vet be. Spanyolországban például a Hyundai akár 150 euró értékben is visszafizette azok törlesztő részletét, akik eltalálták, hány gólt rúg a spanyol nemzeti válogatott a Konföderációs kupán.  


Ami az autógyártók számára veszteségnek tűnik, az nyereség az autóvásárló családok, így a Chauvin család számára is. Elie a nem tervezett autóvásárlásakor beszámította 25 éves Renault-ját, most pedig eladásra kínálja a 2007-es Hyundai Santa Féjét. „A feleségem nagyon örült, hiszen mindig is szeretett volna egy kisautót.” – mondja. „Ha megpróbálom elmesélni, hogy mindkét autót megkaptam egy áráért, egyszerűen kinevetnek.”

Forrás: rte.ie

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei