A VW vezér ellenőrizte, a Hyundai i10 kormánya sem nyikorog


A Hyundai célkeresztjében egyértelműen a Volkswagen áll, így nem csoda, ha Dr. Martin Winterkorn, a VW csoport vezetője két év elteltével ismét szigorú tekintettel vizsgálja meg az új Hyundai modellt.

A Frankfurti Autószalon előestéjén a Hyundai Offenbachban található európai központjában megtartott szűk körű bemutató alkalmával Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke nem titkolta, az új i10 modellt egyértelműen a Volkswagen Up! versenytársának szánják.


Ezzel kapcsolatban saját modelljük előnyeit is kihangsúlyozva így nyilatkozott: „Az i10 nagyobb csomagtérrel rendelkezik, mint a VW Up! és legtöbb kategóriatársa. Emellett a hátsó lábtér öt centivel nagyobb, mint az Up!-ban.” – mondja Rushforth, majd azt is hozzátette: „Az Up!-hoz hasonló kisautókkal ellentétben az i10 összes elektromos ablaka a vezetőoldali ajtóburkolatról kezelhető és az i10 az egyetlen a kategóriában, amelynek összes ajtajának belső burkolatában kialakítottunk pohártartókat.”   


Rushforth még azt is megjegyezte: „Ha találkoznak Dr Martin Winterkornnal , nyugodtan mondják meg neki, hogy a többi Hyundai modellhez hasonlóan az i10-ben sem zörög semmi. Az autó a legjobb minőségű anyagokból készült.”


A felhívást tett követte, hiszen a két évvel ezelőtti i30 premiert követően Winterkorn a VW vezetőségével, köztük Ulrich Hackenberggel, aki a csoport kutatás-fejlesztési részlegének vezetője, az MQB platformok atyjával idén is meglátogatta a Hyundai frankfurti standját és szigorú tekintettel alaposan szemügyre vette a koreai konkurens legújabb termékét, különös tekintettel annak kidolgozási minőségére. 


A látogatáson Marcus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője is jelen volt. Winterkorn előbb kívülről nézte körbe az új i10-et, majd beült a vezetőülésbe, majd onnan kinyitotta a motorházat és hosszasan tanulmányozta az autó erőforrását. Miután személyesen tette helyére a motorháztető pálcáját és csukta le azt, a VW vezére a csomagteret vette szemügyre. A Volkswagen csoport vezetői szerint minden versenytársukat szemügyre veszik, így természetesen nagy figyelmet fordítanak a koreai márkára is.


Két évvel ezelőtt, a Hyundai új C kategóriás kompaktja, az i30 második generációjának világpremierjén a Volkswagen csoport vezetője, Dr. Martin Winterkorn és a márkához tartozó konstruktőrök meglátogatták a Hyundai standját, ahol videó örökítette meg azt a jelenetet, amikor Winterkorn a kormánymagasság-állítás halkságán a következő módon fakadt ki: „Nem nyikorog! Hogyan képesek erre? A BMW nem képes erre, mi sem vagyunk képesek erre!” A videón még hallható, hogy az egyik tervező elmondja, megtalálták a megoldást erre, de túlságosan drágának találták sorozatgyártásban bevezetni.   

Forrás: quattroruote.itomniauto.it

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei