Hyundai gyárért kampányolnak az amerikai politikusok


Ahogyan egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a Hyundai Motornak szüksége lenne egy harmadik amerikai gyártóüzemre, úgy merülnek fel kérdések arról, vajon a már meglévő alabamai üzem mellett épül-e fel az új gyár.

A dél-koreai BusinessKorea lap értesülései szerint októberben az ázsiai országba látogat Robert Bentley, Alabama állam kormányzója azért, hogy találkozzon a Hyundai elnökével, Mong-koo Chunggal. Ezt a hírt azonban Greg Canfield kereskedelmi miniszter cáfolta, szerinte ugyanis nincs a tervek között egy hasonló utazás, ám azt megerősítette, hogy Montgomery város delegációja valóban Koreába készül a jövő hónapban.  

„Úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan döntés, amelyet a vállalat és annak felső vezetésének kell meghozni. Ezzel együtt azonban világossá tettük számukra, hogy minden lehetséges elérhető forrásunkat rendelkezésükre bocsátjuk és számunkra természetesen fontos Alabama fejlődése.” – mondta Canfield.


A BusinessKorea megemlítette, hogy a Kia Motors amerikai üzemének otthont adó Georgia állam kormányzója, Nathan Deal már korábban meglátogatta hazájában a Hyundai vezetőjét azért, hogy egy lehetséges harmadik amerikai gyár az Alabamával szomszédos államban épüljön fel.

Egy harmadik amerikai Hyundai gyár építése egyre vonzóbb lehet a vállalat számára, hiszen a sorozatos hazai sztrájkok évről évre hatalmas termelési kiesést okoznak az autógyártónak. A jelenleg Montgomeryben működő Hyundai és a West Pointban működő Kia autógyárak teljes kapacitással termelik a Hyundai Sonata, Elantra és Santa Fe, valamint a Kia Sportage és Sorento modelleket, amelyekből a megtermeltnél is jóval többet lennének képesek értékesíteni.

Forrás: bizjournals.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei