Szerbiában keres befektetési lehetőséget a Hyundai


Egy rövid sajtóközlemény szerint Ivica Dacic szerb miniszterelnök a közeljövőben találkozik a Hyundai Motor Company képviselőivel Belgrádban.

A világ ötödik legnagyobb autógyártójának képviselői a Szerbiával lehetséges együttműködés megvitatása miatt érkeznek az országba, Aleksandar Vucic miniszterelnök-helyettes pedig utalt arra, hogy a Hyundai egy lehetséges alkatrészgyár felépítése miatt érdeklődik Szerbia iránt.

Vucic már korábban februárban jelentette ki, hogy a Hyundai és a hozzá kapcsolódó Kia Motors csak akkor hajlandó beruházást hozni Szerbiába, ha az országnak már lesz konkrét időpontja az Európai Unióhoz való csatlakozásra.


A Hyundai még 2002-ben építette ki szerbiai kereskedő- és szervízhálózatát az országban. Azóta a márka eladásai a tízszeresére növekedtek és jelenleg a Hyundai az ország harmadik legkeresettebb márkája.

Szerbia és a Hyundai csoport közötti együttműködés nem új keletű, hiszen a dél-koreai Yura Corporation négy szerb üzemében elektromos berendezéseket állítanak elő a Hyundai és a Kia modelljeihez. A Krusevacban működő Trajal gumiabroncsgyártó cég pedig szintén a Hyundai beszállítója, hiszen a Belshina belorusz cégen keresztül ez a vállalat látja el a Hyundai orosz üzemében készülő autókat abroncsokkal.  

Forrás: b92.net

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei