Itthon a megújult Hyundai ix35



Immár Magyarországon is kapható a Hyundai új hobbiterepjárója, amely bőséges alapfelszereltsége mellett szinte változatlan alapárával hódíthat.

A Hyundai cseh üzemében a július végi nyári leállást követően kezdték meg az ix35 frissített változatának sorozatgyártását, amely immár Magyarországra is eljutott. Az új autó a korábbinál szűkebb, mindössze háromféle felszereltséggel (Life, Comfort és Style) érkezik, ám a külön rendelhető tételeknek és csomagoknak köszönhetően mégis bárki összeállíthatja álmai ix35-ösét. Az autó 1,6 GDI motoros változatának alapára mindössze 59 ezer forinttal 5 299 ezer forintra emelkedett, míg a legolcsóbb 1,7 CRDi dízel 6 099 ezer forintba kerül. Ebből az árból most azonban minden új ix35 vásárlója 200 ezer forint engedményt kap, a 2,0 CRDi motorral felszerelt összkerék-meghajtású autókhoz pedig most felár nélkül választható a hatfokozatú automataváltó. A motorválaszték nagyrészt változatlan maradt, ám a régebbi, 136 lóerős kétliteres benzinmotort egy vadonatúj, 166 lóerős, közvetlen befecskendezéses egység váltotta fel.


A továbbra is Life néven forgalmazott alapkivitel eddig is gazdag alapfelszereltsége további fontos tételekkel bővült. Biztonsági felszerelései a 6 légzsák, a blokkolásgátlót, menetstabilizálót összefogó járműstabilitás-szabályozó rendszer, a lejtmenetvezérlő és visszagurulás-gátló mellett immár vontatmánystabilizáló rendszerrel (TSA), keréknyomás-ellenőrző rendszerrel és behajtható kulccsal rendelkező riasztóberendezéssel bővült. Az új ix35 leginkább a már alapáron kínált LED nappali menetfényével különböztethető meg a frissítés előtti változatoktól, amelyhez magasabb felszereltség esetén új rajzolatú LED hátsó lámpatest is tartozik. Az alapkivitel fontosabb tételeiként említhető még a 16 colos alufelni, az elektromos és fűthető külső tükrök, az első-hátsó kartámasz, az USB csatlakozóval felszerelt rádió-CD, a manuális légkondicionáló, a négy elektromos ablakemelő és a fedélzeti számítógép.



A Comfort szint 900 ezer forintos ugrást jelent az árlistán, így az 1,6 GDI vételára 6 199 ezer, a 2,0 GDI 6 699 ezer, míg az 1,7 CRDi 6 999 ezer, a 2,0 CRDi 136 lóerős változata pedig 7 599 ezer forintra emelkedik. Ez nem kevés, azonban ezért a pénzért már jóval gazdagabb felszereltség jár, amely tartalmazza egyebek mellett a 17 colos alufelniket (teljes értékű és szintén könnyűfém pótkerékkel), az első ködlámpákat, integrált irányjelzővel ellátott és elektromosan behajtható külső tükröket, a tetősínt, a tolatóradart, a bőr-szövet üléskárpitot vezetőoldali deréktámasszal, a multifunkciós kormánykereket, a kétzónás automata klímaberendezést és a tempomatot.


Az elérhető legmagasabb szint a Premium, amely ugyan a korábbinál kissé „szerényebb” felszereltséggel érkezik, mostantól azonban már az 1,6-os benzines és az 1,7-es dízelmotorral is választható. Ennek újabb 400 ezres felára azért így is olyan különleges tételeket tartalmaz, mint a fényszórómosóval felszerelt és automatikusan bekapcsoló bi-xenon fényszórók, a sötétített hővédő üvegezés, a jégmentesítővel felszerelt szélvédőt automatikusan törlő ablaktörlők, a tolatókamerával felszerelt 4,3 colos TFT kijelzős integrált rádió, és a telefon kihangosító. Ezzel az ix35 1,6 GDI 6 599 ezer forint, míg az 1,7 CRDi 7 399 ezer forint.    


Több olyan extrafelszerelés is rendelhető a megújult ix35-höz, amely eddig egyáltalán nem volt elérhető a modellhez. Az 1,6 GDi és az 1,7 literes CRDi változatokhoz Comfort szinttől 153 ezer forintért elérhető a Hyundai ISG start-stop rendszere, Premium szinten csomagban rendelhető a fűthető kormánykerék is, de aki hadilábon áll a párhuzamos parkolással, az 155 ezer forintért megrendelheti az automatikus parkolást segítő rendszert is. Ugyancsak extraként szerepel ezentúl a 2,0 CRDi motor 184 lóerős változata, amelyért 200 ezer forinttal többet kell fizetni, mint az alacsonyabb teljesítményű kivitelért.  


Nagy változás, hogy a friss ix35-höz többféle felszereltség csomag is választható. A Life modellekhez „Life Plus” néven 350 ezer forintért tolatóradar, bőrkormány és sebességváltó gomb, első-hátsó ülésfűtés, multifunkciós kormánykerék, kihangosító rendszer és tempomat vásárolható. Comfort kivitel választása esetén kétféle csomaggal bővíthető az autó: a „Láthatósági” csomag automata fényszórót és ablaktörlőt, fényre sötétedő belső visszapillantó tükröt és jégmentesítővel ellátott szélvédőt kapunk 100 ezer forintért, míg a (Comfort és Premium szinten) 250 ezer forintért kínált „Biztonság és kényelem” csomagban első-hátsó parkolóradar, 4,2 colos színes Supervision műszeregység, Flex steering kormányrásegítés-változtató rendszer és négyszenzoros keréknyomás-ellenőrző rendszer vásárolható meg. 


Aki nem elégszik meg az igen jól felszerelt Premium kivitel ellátmányával, az 990 ezer forintért „Executive” csomaggal tovább bővítheti autója felszereltségét, amely bőrkárpitot, panoráma napfénytetőt, 18 colos könnyűfém felniket, 7 évig ingyenesen frissített navigációs rendszert, kulcsnélküli rendszert és fűthető kormánykereket ad ezért a pénzért.     

Az új ix35 modellek már az országban vannak és rövidesen eljutnak az ország összes Hyundai márkakereskedésébe.

Forrás: hyundai.hu

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei