Indiában is bevezethetik az új Hyundai Genesist


A Hyundai egyre magasabb pozíciók felé tör Indiában is, így nem meglepő, ha a márka akár a legújabb Genesis piacra dobásán gondolkodik.

Az indiai luxusautó-piacot is elsősorban a németek uralják, az eladási listák élén sorrendben az Audi, a Mercedes-Benz és a BMW állnak, őket pedig a Jaguar és a Volvo követi. Ebbe a körbe próbál betörni a Hyundai, amely a Genesis indiai bevezetését fontolgatja.  

A koreai cég ugyanis nagy utat tett meg az elmúlt időszakban és ez Indiában is észrevehető. A márkának az apró kisautóktól a luxus limuzinig minden kategóriában van saját versenyképes modellje. A jelenlegi Genesis 2008-ban mutatkozott be és legfontosabb versenytársai között ott találjuk a BMW 5 sorozatot, a Mercedes-Benz E osztályt, vagy az Audi A6 modellt.  

A Hyundai már 2010-ben, az Új-Delhiben megrendezett Auto Expon kiállított a Genesis kupéváltozatát, ám a forgalmazás mégsem indult meg. A Hyundai számára akkor érné meg igazán a Genesis értékesítése, ha azt a többi modellhez hasonlóan Indiában gyártanák. Ehhez azonban a meglévő 3,8-as V6 és az 5,0 literes V8-as benzines motorok mellett feltétlenül szükség lenne egy dízelmotorra is, amellyel a koreai márka komolyan megszorongathatná német riválisait.

Forrás: motorbeam.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei