Megkezdődött az új Hyundai i10 gyártása Törökországban


Befejeződött a Hyundai Motor törökországi üzemének bővítése, amelynek keretében összesen 677 millió dolláros beruházással és 2 700 új munkahely megteremtésével a gyár kapacitása évi 200 ezer darabra emelkedhetett.

A beruházás végső eredményeként tegnap ünnepélyes keretek között legördült a futószalagról az első új generációs i10 modell a Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) Izmitben található üzemében. A sorozatgyártás beindítására rendezett ünnepségen részt vett Zafer Caglayan, Törökország gazdasági minisztere, Sang-Kyu Lee, Dél-Korea törökországi nagykövete, Eui-sun Chung, a Hyundai Motor alelnöke, valamint a HAOS vezetői, alkalmazottai is.   


’A HAOS az új generációs i10 egyedüli gyártási központja, amely modell stratégiai fontosságú az európai piacokon. A jövőben még több beruházást hajtunk végre annak érdekében, hogy világszínvonalú termékek készülhessenek a HAOS üzemében.” – mondta Eui-sun Chung, a Hyudai Motor Company alelnöke az ünnepségen.


Az új generációs i10 dinamikus és tágas formatervével és kiváló felszereltségével az idei Frankfurti Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek. Az új kisautót Európában tervezték, fejlesztették és szerelik össze annak érdekében, hogy az minden tekintetben megfeleljen az igényes európai vásárlók kívánalmainak.  


A Hyundai Motor 16 hónap alatt végrehajtott török üzemének bővítésekor teremtett új munkahelyeivel nagy mértékben hozzájárult Törökország autóiparának fejlődéséhez. A HAOS a Hyundai Motor európai kisautó-centrumává lépett elő, ahol mostantól a már korábban gyártott i20 mellett immár az új generációs i10 is készül.  


A Hyundai Motor hét Koreán kívüli üzeme közül az 1997-ben alapított és a törökországi Izmitben működő HAOS a legrégebbi. Eredetileg az üzem mindössze évi 60 ezer autó gyártására volt képes, amelyet a 2006-os bővítés után emeltek 100 ezerre. A HAOS 2010-ben kezdte meg az i20 gyártását annak érdekében, hogy ki tudják elégíteni az autó iránt mutatkozó hirtelen megugrott európai keresletet. A mostanra 200 ezres éves kapacitású HAOS üzem a Hyundai Motor fontos regionális stratégiai bázisává vált.  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei