A Közel-Keleten már kapható a Hyundai Grand Santa Fe


A Hyundai bejelentette, hogy hét teljes értékű üléssel felszerelt Grand Santa Fe modelljét nyáron bevezeti a Közel-Kelet piacaira.

A Közel-Keleten 2012 végén bemutatott ötszemélyes Santa Fe sikereire alapozva a Grand változat hű maradt a koreai vállalat „Modern Premium márkafilozófiájához, hiszen a modell modern stílusát, minőségi felszereléseit, kiváló teljesítményét több praktikummal és térrel teszi még kívánatosabbá. A régióban ugyanis hatalmas a kereslet a nagy, hétüléses terepjárók iránt, ahol a Grand Santa Fe tökéletesen megfelel a család minőségi utazásához.

A Grand Santa Fe az ötüléses változatnál hosszabb, szélesebb és magasabb is, ráadásul automata hátsó ajtója révén könnyen elérhető csomagteret és számtalan modern felszerelést kínál. A kb. 29 ezer dolláros indulóáron kínált Grand Santa Fe a Veracruz helyébe lép majd egy olyan piacon, ahol helyt kell állnia olyan versenytársakkal, mint a Toyota Prado, Nissan Pathfinder, Mitsubishi és a Ford Explorer.


„Az új Grand Santa Fe bemutatása tovább segíti a Hyundai márkát a Közel-Keleten, ahol a nagyméretű terepjárók különösen kedveltek.” – mondta Tom Lee, a Hyundai Middle East elnökhelyettese. „”A Santa Fe rendkívül pozitív fogadtatásban részesült itt, a nagyobb testvér is valószínűleg hamar közkedveltté válik lehetővé téve vásárlóink számára olyan tágasabb, praktikusabb és komfortosabb hétüléses  modellt választani, amely ráadásul stílusos formatervvel és prémium minőséggel rendelkezik.

A normál Santa Fénél 225 mm-rel hosszabb Grand Santa Fe megnövelt külső méreteinek köszönhetően nagyobb fejteret és lábteret kínál nemcsak a második, de a harmadik üléssorban is. A második üléssor mögötti tér 114 mm-rel hosszabb, a harmadik üléssor mögött pedig a Santa Fénél 41 százalékkal több teret alakítottak ki, így a Grand változat ötüléses változatában 634 liternyi csomagtér kapott helyet. 

A kívülről kissé átrajzolt első lökhárítóiról, eltérő kialakítású oldalvonaláról és új hátsó lámpáiról és lökhárítóiról azonnal felismerhető Grand Santa Fe 18 és 19 collos kerekeken gördül, belül pedig 4,3 collos TFT-LCD képernyő, navigáció és prémium hangrendszer biztosítja a kényelmes utazást. Emellett hátsó függönyök, a harmadik üléssorról is irányítható klímarendszer és panoráma napfénytető teszi teljessé a közel-keleti vásárlóknak szánt Grand Santa Fét.  

Az új változatot a régióban a Hyundai 3,3 literes hengerenkénti befecskendezéses benzinmotorjával kínálják, amely 270 lóerős teljesítménnyel és 318 Nm nyomatékkal rendelkezik. A vásárlók kétkerék- és négykerék-meghajtásos változatok közül választhatnak.  

Forrás: ameinfo.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei