Kategóriájának legbiztonságosabbja a Hyundai Elantra


Az amerikai Biztosítási Intézet Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalának (IIHS) idei tesztjén a 2013-as Hyundai Elantra kategóriájának egyedüli tagjaként megszerezte a legmagasabb Top Safety Pick+ besorolást.

Az IIHS szervezet kétféle (nagyobb és kisebb átfedéses) frontális, oldalütközési és borulásos vizsgálatnak veti alá az autókat, amelyet kiegészít az ülések és fejtámlák nyújtotta védelem egy szimulált ráfutásos ütközés esetében. A Top Safety Pick+ minősítéshez az adott autó öt vizsgált terület közül négyben jó minősítést kell szerezzen és a szimulált ütközés esetén pedig legalább elfogadhatóra kell vizsgázzon. A „+” jelző a kis átfedéses ütközésben megszerzett jó vagy elfogadható eredmény jelzője.


„Az Elantra remek függönylégzsák-rendszere segítette a modellt abban, hogy a kis átfedéses ütközésnél elérje az elfogadható szintet.” – mondta David Zuby, az IIHS kutatási vezetője. „Azért választottunk most hat kisautót a tesztekhez, mert szeretnénk segíteni az ezen kategóriát választóknak a döntésük meghozatalában.” – tette hozzá.


„A Hyundai elkötelezett abban, hogy teljes modellpalettáján olyan modelleket kínáljon vásárlóinak, amelyek az iparág legbiztonságosabbjai lehetnek.” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America termékfejlesztési igazgatója. „Az IIHS kitüntető címével az Elantra a szegmens legbiztonságosabb képviselőjeként tökéletes választás a kompakt autót keresők számára.”  

Az Elantra mellett a 2013-as Sonata, Azera, Equus, Genesis, Tucson és a Santa Fe is teljesítette az IIHS szigorú tesztjét és szintén elérte a Top Safety Pick minősítést.


A biztonság legmagasabb fokának biztosítása érdekében a Hyundai Elantra számos aktív és passzív biztonsági felszereléssel rendelkezik. A Járműstabilitási Rendszer (VSM) optimálisan kezeli a menetstabilizáló (ESC) és az elektromos szervokormány (MDPS) működését azért, hogy a jármű feletti uralom minden helyzetben megmaradhasson.  


Az Elantra ezenfelül hat légzsákkal, két első, két ülésbe épített oldal- és elöl és hátul elhelyezett oldalsó függönylégzsákokkal is rendelkezik. Az Elantra biztonságát továbbá négy tárcsafék és blokkolásgátló rendszer is segíti, amelyhez egy, a pánikfékezést felismerő fékasszisztens is tartozik, amely ilyenkor maximális fékerőt generál.



Az aktív és passzív biztonsági rendszer mellett az Elantra utasait a karosszéria első-hátsó gyűrődő zónájával is védi, amelyet a versenytársak szintjén túl a hátsó ajtókban kettős merevítők egészítenek ki.


Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei