Alkatrészgyártó üzemet hoz létre a Hyundai Amerikában


A Hyundai Motor alkatrészeket előállító leányvállalata, a Hyundai Dymos két éven belül új üzemet épít az egyesült államokbeli Georgia államban.

A Hyundai sebességváltókat és üléseket előállító leányvállalata, a Hyundai Dymos új üzemet hoz létre Georgia államban, amelynek bejelentésére azután került sor, hogy Nathan Deal, Georgia kormányzója ázsiai körútja során Dél-Koreában találkozott a Hyundai Motor elnökével, Mong-koo Chunggal.

A georgai West Pointban található Kia üzem teljes, azaz 300 ezer darabos kapacitással működik, míg a Hyundai a szomszédos Alabama államban működtet egy hasonló kapacitással termelő gyárat. A mindkét gyárat kiszolgáló új létesítmény 35 millió dolláros beruházással valósul meg, ahol nagyjából 350 dolgozó kap majd munkát.   


Mind Georgia, mind Alabama állam jelentős mértékben járul hozzá az autóipari csoport által jövőben létrehozandó beruházásokhoz: „A javaslat további támogatásként többek között vasútvonal kiépítését is magában foglalja, amelyen a Dymos komponensek szállítása történhet..” – mondja a Hyundai egyik képviselője. Az üzletet még a megyei tisztviselőknek engedélyezniük kell, ám a Hyundai bízik abban, hogy a projekt zöld utat kaphat.  

A Hyundai alabamai üzemében 3 300 munkás dolgozik, míg a Kia további 3 ezret foglalkoztat West Pointban. A gyártóhoz kapcsolódó beszállítók, így a Hyundai Mobis, a Hyundai Powertec és a Hyundai Hysco is gyárakat épített az Egyesült Államokban az autógyár kiszolgálása érdekében.

A Hyundai leányvállalatainak további összesen 29 beszállítója szintén új gyárakat húzott fel a két állam területén, amellyel 14 ezer ember számára adtak munkalehetőséget. Így a Hyundai és annak érdekköreibe tartozó vállalatok összesen több mint 20 ezer munkahelyet teremtettek eddig az Egyesült Államokban.   


Forrás: chosun.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei