Amerikában is szükség van Hyundai kisterepjáróra


A következő években a Hyundai teljesen leváltja jelenlegi modellkínálatát és a mostani modellek utódai mellett új területeken is bemutatkozik majd.

A Tucson/ix35 alá pozícionált hobbiterepjáró már úton van, de könnyen elképzelhető, hogy a következő generációs Genesis Coupéból egy vászontetős változat is készülni fog. Erről John Krafcik, a Hyundai Motor America elnöke beszélt, aki kifejtette, a kisterepjárók szegmense piacvezető pozíció közelében van, ahol azonban a Hyundai egyelőre még nem képviselteti magát.

Krafcik azt is elmondta egy vállalati rendezvény alkalmával, hogy hiába vezeti a koreai márka a limuzinok piacát, a crossoverek tekintetében még mindig nem állnak jól, hiszen csupán a Tucsonnal és a Santa Fével képviseltetik magukat ebben a szegmensben. Előbbiek esetén a Hyundai részesedése 7 százalékos, míg a teherautóknál ez csupán 2 százalék. (Amerikában a hobbiterepjárókat és nagyobb terepjárókat is a teherautók közé sorolják azok fogyasztása és károsanyag-kibocsátása miatt)


A vadonatúj 2013-as Santa Fét tavaly vezették be az amerikai piacra,  míg a nagyobb, hétszemélyes kivitel az idei év elejétől kapható. A modell iránti hatalmas kereslet miatt a Hyundai hamar eljutott arra a pontra, ahol már alig tudja kielégíteni az igényeket.

Krafcik szerint a további növekedés feltétele új hobbiterepjárók bemutatása lehet. Habár állítása szerint jelenleg nem tervez ilyen autót gyártani a Hyundai, a piaci tendenciák azonban egyértelműen a kisebb terepesek irányába mutatnak. Az elnök arról sem beszélt, hány új crossover típus jelenhet meg az amerikai kínálatban, viszont utalt arra, hogy a soron következő egy Tucsonnál kisebb típus lehet, amelyből várhatóóan 2015-ben érkezik meg a következő generáció. 


Amerikában már tavaly bemutatták a Buick Encore típust, míg a vele rokon Opel Mokka és Chevrolet Trax Európában arat piaci sikereket. Más gyártók is fontolgatják a terjeszkedést ebbe az irányba, a Volkswagen pl. 2016-ban lép színre a Taigun típusával.

A Hyundai amerikai főnöke szerint a később megjelenő típusok is sokat örökölnek majd a márka jelenlegi formavilágából, ám újra hangsúlyozta, hogy nincsenek még konkrét tervek.

Forrás: hyundai-blog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei