Hyundai flottát vásárolt a cseh posta


A Hyundai összesen háromszáz hivatalos járművet gyártott a cseh állami posta megrendelésére, amelyek öt éves lízing keretében kerültek a vállalathoz.

A cseh posta hozzávetőlegesen 5 500 darabos autóflottáját 2011. óta folyamatosan újítja meg, amelynek során nem csupán a régebbi autók újakra cserélése, de azok környezetbarát üzeme és gazdaságossága is nagy jelentőséggel bír.

Ezen átalakítás eredményeként most háromszáz új, cseh gyártású Hyundai kerül a vállalathoz, amelyből 290 darab 1,4 literes CRDi motorral felszerelt ix20, míg a fennmaradó 10 darab 1,6 CRDi motorral szerelt i30 kombi. Az ix20 egyterűeket az ezekhez a modellekhez eddig nem kínált olyan kék színű árnyalatban kell a Hyundainak leszállítania, amely illeszkedik a cseh posta általános színvilágához. Az új festék kifejlesztését és tesztelését a Hyundai Namyang fejlesztőközpontja végezte Dél-Koreában.


A cseh posta fennállása óta ez az első olyan alkalom, amikor az állami cég nem a helyi Skoda márkát választotta. "Az egész akkor kezdődött, amikor Michal Skrobanek kollégám az elmúlt év novemberében megkezdte a tárgyalásokat az új különleges színnel kapcsolatban. A megrendelést júliusban kaptuk meg" - mondta Michal Knopik, a Hyundai értékesítési vezetője, majd hozzátette: "A kék szín fontos része a Hyundai autóflottáinak, így az új szín még több flottavásárló figyelmét keltheti fel. A mostani szerződés is bizonyítja, hogy az új, különleges színek bevezetése kifizetődő lehet."

A postának készült autók előbb a Hyundai központi telephelyére kerülnek, ahol megkapják a postai autókra jellemző sárga emblémákat és matricákat, majd onnan kerülnek átadásra a posta részére. Az autók ötéves lízingszerződéssel kerültek a postához, amely a futamidő letelte után az autók tulajdonosává válik. Az ix20 modellek első 66 darabját már át is vették a posta munkatársai, míg a megrendelt autók többsége októberben kezdi szolgálatát.

Forrás: denik.cztyden.czauto.aktualne.centrum.czhyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei