Lamborghini lett a Hyundaiból Kínában


Egy kínai férfi Hyundai Coupe autóját Lamborghini Aventadorrá alakította, majd megpróbálta eladni, de csúnyán lebukott.

Úgy tűnik, nemcsak a kínai autógyártók, de az egyszerű kínai emberek is szeretik az autók hamisítását, klónozását. Ennek legjobb példája az a Leng nevű kínai úr, aki házilag, egy interneten, kétezer jüanért (326 dollár) vásárolt átalakító-készlet segítségével készített Lamborghini Aventadort Hyundai Coupéjából.


A világoskékre festett átalakított autóról persze már messziről látható, hogy nem eredeti, hiszen sem az autó lámpái, sem a motorháztető, de az autó többi eleme sem illeszkedik egymáshoz. Arról nem is beszélve, hogy egy Lamborghinin nincs napfénytető. Az autót Leng úr Chongqing városának egyik terén ki is állította, a szélvédőre ragasztott tábla szerint pedig „Ez a Lamborghini 98 ezer jüanért eladó!”

Mivel a jármű tiltott helyen egy közparkban állt, ezért felkeltette a helyi rendőrség érdeklődését is, akik – felismerve a tulajdonos célját – azonnal le is foglalták az autót. A Chingqing Economic Times lapnak az autó tulajdonosa később azt nyilatkozta, nem kívánta az autót értékesíteni, viszont elmondta: ”Csak azt akartam tudni, mennyit is érhet.” Az autó alapját adó Hyundai Coupe jelenlegi értéke kb. 30 ezer jüan ( 4 900 dollár) lehet.


A hatóságok összesen 800 jüan bírságot szabtak ki Leng úrra és mellé 12 büntetőpontot is kapott a tiltott parkolásért.  

Forrás: stuff.co.nz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei