Felavatták a Hyundai új tesztközpontját


Elkészült a Nürburgring mellett felépített tesztcentrumával a Hyundai, amelyet a múlt hét végén ünnepélyes keretek között avattak fel.

Habár az elmúlt időkben elég rossz volt a versenypálya híre az esetleges eladás és a kedvezőtlen politikai feltételek miatt, a Hyundai Motor Group jelzésértékűnek is mondható beruházásba kezdett, amelynek eredményeként szeptember közepén ünnepélyes keretek között, a vállalat kék színű szalagját átvágva hivatalosan is átadták a Hyundai Motor European Technical Centernek (HMETC) keresztelt létesítményt.

A Hyundai csoport összesen 5,5 millió euró beruházással hozta létre az ezüstös színben pompázó tesztcentrumot, amelynek felépítésével a márkacsoport jelezte a külvilág felé teljes körű bizalmát a versenypálya jövőjével kapcsolatban.    


Az összesen 3 600 négyzetméteres hasznos területtel rendelkező létesítmény a Hyundai Motor Group rüsselsheimi kutató-fejlesztőközpontjához kapcsolódik, így a márka jövőben bemutatásra váró modelljeit itt vizsgálják és készítik fel, majd a „Nordschlefén” tesztelik le a Hyundai csoport mérnökei, hogy azok valóban készen álljanak a mindennapok kihívásaira. A koreaiak mellett már több európai és globális autógyártónak is van a versenypálya körül saját fejlesztőrészlege.    


A németországi Nürburgring 20,8 kilométer hosszúságú és 73 kanyarral tarkított pályája mind a versenyautókat, mint a pilótákat hatalmas igénybevételnek teszi ki. Tudja ezt Dirk Schoyman is, aki a „Zöld Pokolnak” is nevezett aszfaltcsíkon megrendezett 24 órás versenyeken már 30-szor helytállt. „Gyorsított tartósteszteket végzünk a pályán, amelynek során néhány hét alatt 480 kört, azaz kb. 10 ezer kilométert teszünk meg az autókkal. Ezzel a való élet mintegy 150 – 180 ezer kilométeres futásteljesítményét tudjuk szimulálni.” – mondja.   


„Büszkék vagyunk arra, hogy autóinkat ezen a legendás pályán tesztelhetjük.” – mondta Seung Wook Yang, a HMETC elnöke. „A tesztek segítségével pontosan olyan autókat tudunk majd kínálni, amelyek megfelelnek európai vásárlóink igényeinek. Ám még ennél is fontosabb, hogy az itt szerzett tapasztalatot a koreai fejlesztőközpontunk is hasznosíthatja.”

„Az új létesítmény további kapacitása révén lehetővé teszi még több új fejlesztésű modellünk kormányzásának, felfüggesztésének, menettulajdonságainak és kezelhetőségének tesztelését és azok finomhangolását.” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke az átadáson.


„Mivel a Hyundai jövőben összes modelljét a Nürburgringen teszteli, ezért ez a tény nagymértékben javítja a márka minőségi megítélését is.” – mondta Yousefi Hashtyani, a tesztcentrum vezetője. Hozzátette, a Hyundai új létesítménye is az európai vásárlók iránti elkötelezettségét erősíti, akik a németországi Rüsselsheimben található, immár tíz éve működő fejlesztőközpont által megalkotott járművek közül választhatnak.

A négyszintes épületben a többállásos szervizrészen és irodákon túl egy VIP részleg is helyet kapott. Az ázsiaiak tökéletességére jellemző módon az épületből a versenypályára vezető feljárót a hidegebb napokra fűtőcsövekkel, míg a forró nyári időszakra az épületet egy tetőterasszal is ellátták.  

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei