Grafikán az új Hyundai i20



A Hyundai kisautójának második nemzedéke a nagyobb testvérek formavilágát ölti magára azért, hogy még sikeresebbé váljon.

Az Auto Bild magazin a nemrég itt is közölt, alig álcázott prototípusról készített kémfelvételek alapján számítógépes segítséggel eltávolította a zavaró részleteket, így hozzávetőleges képet kaphatunk végre az új i20 formavilágáról, amely sok hasonlóságot mutat a nagyobb i30 és i40 modellekkel.


Az egyértelműen látszik, hogy a modell tervezői az első lámpákat a Veloster stílusában formázták meg, míg hátsó lámpákat az előző generációhoz képest erősebben kihangsúlyozták, valamint magasabban húzták meg az ablakvonalát, mint a korábbi generációnál. Az így keletkezett nagyobb lemezfelületet azonban törésvonalak tarkítják, amelyek feladata könnyedebbé tenni az autó oldalvonalát, a C oszlopon pedig egy fekete felület is található. A végeredmény a német Thomas Bürckle keze nyomát viseli majd, aki ezzel az i30 és i40 sikereit igyekszik egy-két méretosztállyal lejjebb is megvalósítani.


Eddig a Hyundai i20 csupán a kategória mellékszereplője volt, ám újragondolt formatervének és továbbra is kínált takarékos és erős benzines és dízelmotorjainak köszönhetően legkésőbb 2014 tavaszától komoly konkurenciát jelenthet majd a kategória listavezetőinek is.  

Forrás: autobild.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei