Úton a Hyundai i30 GT


A Hyundai testvérmárkája, a Kia már bemutatta a cee’d legdögösebb változatát, ám a hírek szerint hamarosan megismerhetjük a Hyundai méregzsákját is.

A Hyundai nemrég mutatta be az ausztrál piacon az i30 eddigi legerősebb változatát. Az i30 SR modellhez az i40 2,0 literes GDI motorját illesztették, amely így 173 lóerős lett, forgatónyomatéka pedig 209 Nm. A modellváltozat bemutatása során azonban a vállalat egyik illetékese utalt arra, hogy a későbbiekben egy még erősebb változat is érkezhet a kínálatba.

A Hyundai Australia egyik bennfentes munkatársa elárulta ugyanis, hogy a vállalat németországi fejlesztőközpontjában már javában dolgoznak az általa i30 SR Turbo néven emlegetett modellen. Szerinte Ausztrália lehet az egyik első olyan piac, ahol ez a kivitel a sorozatgyártás beindítása után kapható lesz majd.

Amennyiben a hír igaz, az i30 SR Turbo várhatóan ugyanazt az 1,6 literes négyhengeres benzinmotort kapja majd meg, amit a Veloster Turbo, valamint a Kia cee’d GT, így a Hyundai első forró ferdehátúja is 200 lóerő körüli teljesítménnyel és 265 Nm nyomatékkal kerül majd utcára, amellyel megszorongathatja a Volkswagen Golf GTI-t vagy akár házon belüli konkurenciát teremthet a Kiának is.  

Az új változat a cee’d GT-hez hasonlóan várhatóan nemcsak motorjában, de külső megjelenésében is igazodik majd a sportos hangulathoz. A bal-és jobbkormányos kivitelben egyaránt tervezett sportváltozatot minden bizonnyal ugyanaz a cseh gyár termeli majd, amely az i30 eddigi kiviteleit is.

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei