Közös akkugyárat épít a Hyundai és az LG Indonéziában

A Hyundai Motor Group és az LG Chem egy elektromos járműveket kiszolgáló közös akkumulátorgyártó üzemet tervez építeni Indonéziában, ahol a kormányzat már jóváhagyta a projektet.  

Az LG Chem egyik vezető beosztású képviselője szerint a vállalat hamarosan bejelenti, hogy Indonéziában egy olyan akkumulátorgyártó üzemet kíván felállítani, amelyben a Hyundai Motor egy jelentős részesedéssel fog rendelkezni. „A két partner az alapvető feltételekben már megállapodott, jelenleg a részletek finomhangolásán dolgoznak” – tette hozzá a képviselő. 

A beruházás „jelentős” mértékű, hiszen a jakartai kormányzat az induló vállalatok kedvezményes adóztatását garantálja. A délkelet-ázsiai ország mind az LG Chem, mind a Hyundai által importált anyagok esetén hét évig adómentességet ígér. „Az LG Chem és a Hyundai Motor is kedvezményes vámeljárást kért, amelyet szintén jóváhagytak" – mondta a képviselő. A beruházás jelentőségét bizonyítja, hogy a koreai technológiai vállalat további pénzügyi ösztönzőket, pl. fix társasági jövedelemadót is kapott bizonyos időszakra. 

„Mivel a Hyundai megegyezett abban, hogy egy villanyautókat is gyártó üzemet létesít Indonéziában, nem meglepetés, hogy az LG Chem vállalattal egy új közös vállalatot hoz létre, hiszen az autógyártónak egy megbízható partnerre van szüksége az akkucellák és akkucsomagok beszerzéséhez” – mondta egy anonim forrás. „Az LG ráadásul elég erősen jelen van Indonéziában, Délkelet-Ázsia legnagyobb gazdaságában, ahol a japán márkájú, elavult belsőégésű motorral szerelt autók cseréje iránt is egyre nagyobb igény mutatkozik. Ez pedig azt is jelentheti, hogy a Hyundai az LG segítségével sikeresen tudná kitölteni az űrt.” 

Indonézia keresi azon lehetőségeket, hogy a villanyautózást elterjessze a térségben. A délkelet-ázsiai ország földrajzilag is jó helyen van ahhoz, hogy a Hyundai Ausztrália és más térségek felé bővítse értékesítési csatornáit, míg az LG Chem számára üzleti szempontból szintén kedvező az indonéziai bővítés. Az akkugyártó globális piaci részesedése a tavalyi kevesebb, mint 11 százalékról idén júliusra 25 százalék fölé emelkedett, amivel a kínai CATL és a japán Panasonic vállalatokat is megelőzte. Az Lg Chem jelenleg Dél-Koreában,. Lengyelországba és az Egyesült államokban rendelkezik gyárakkal, míg egy további üzem épül Ohióban, ahonnan a GM-et látja el akkukkal.      

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei