Tavasszal érkezik a Hyundai i20 N és egy új kisterepjáró

A Hyundai Motor jövő év elején az i20 sportváltozata mellett egy vadonatúj, i20 modellre épülő crossovert tervez bemutatni, amelynek sorozatgyártásához több mint 70 millió eurót fektet a vállalat török gyáregységébe. 

A Hyundai Assan 2019 decemberében kezdte meg a vadonatúj generációs i10 gyártását, amelyet az új i20 összeszerelése követett idén szeptemberben. Ezzel a gyár teljesen átállt az új generációs modellek gyártására, ám ezzel még nincs vége az újdonságoknak: jövő év februárjában érkezik az i20 sportos N Line, valamint a széria legerősebb N sportkivitele is!

A Hyundai A és B (mini és kis) kategóriás modelljeinek európai bázisaként ismert Hyundai Assan vállalat viszont ezek után egy harmadik, vadonatúj modell bevezetésére is készül. Az új i20 alapjaira épülő B kategóriás crossover modell gyártásához az anyavállalat 70 millió eurós fejlesztést hajt végre a törökországi Izmitben működő gyártóbázison. A Hyundai Motor korábban az i10 gyártásához 70, az i20 gyártásához pedig 80 millió eurót fektetett be eddig, míg az N szériás változatok gyártási előkészítésére további 20 millió eurót fordított. Az új crossoverrel együtt így a koreai cég már 240 millió eurót fektetett be az utóbbi kevesebb, mint 2 évben Törökországban.  

Ick-kyun Oh a Hyundai Assan elnöke azt is elárulta, hogy az új crossover gyártása 2021 márciusában kezdődik meg Törökországban. A csaknem egy évtizede itt termelt i10 és i20 modellek mellett az új B kategóriás crossover lesz a harmadik modell a gyár kínálatában. Oh azt is hozzátette, a crossoverhez is ugyanúgy lehet majd lágyhibrid hajtásláncot is kérni, akárcsak az új i20-hoz, míg az i20 N felépítését elsősorban a rali-világbajnokság tapasztalatai ihlették. „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a WRC által biztosított tapasztalatok alapján fejlesztett i20 N és N Line változatok az Assan üzemben készülhetnek. Ez lesz a legerősebb Törökországban készülő autó” – tette hozzá Oh.  

Murat Berkel, a Hyundai Assan igazgatója elmondta, hogy az új i20 értékesítése októberben veszi kezdetét. Az új autóból az utolsó negyedév során a helyi piacon nagyjából 5 ezer darabot kívánnak értékesíteni, míg jövő évre 28 ezer új i20 eladását tervezik. „Az új Tucson mellett 2021 első negyedévében megkezdjük az új B crossover értékesítését is, míg a Kona Electric 2021 második negyedévében érkezik meg.”  

Forrás: gazetevatan.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei