Koreai repülőtéren próbálják ki a Hyundai városi légi járműveit

A Hyundai Motor, a Hyundai Engineering & Construction vállalatok nemrég szándéknyilatkozatot írt alá a dél-koreai Incheon nemzetközi repülőtérrel (IIAC) arról, hogy közösen felgyorsítják a városi légi mobilitás (UAM) fejlesztését. 

A koreai kormányzat 2020 júniusában jelentette be UAM ütemtervét, amelyben felvázolta az UAM kereskedelmi forgalomba hozatalához szükséges lépéseket. A Hyundai Motor és partnerei igazodnak ezen ütemtervhez, amely magában foglalja a koreai állami és a magánszféra közös demonstrációs projektjét (UAM Grand Challenge), amely megalapozza az UAM-okhoz tartozó repülőterek, ún. vertiportok építésének és üzemeltetésének közös tanulmányozását.

A Hyundai továbbra is előnyben részesíti az UAM-üzletág fejlesztését és az üzletmenet biztosítását, míg az IIAC azon dolgozik, hogy kialakítsa a szükséges infrastruktúrát és tanulmányozza az UAM reptéri transzferként történő felhasználásának megvalósíthatóságát. A Hyundai Construction szakértelmét felhasználja a vertiportok építéséhez, valamint az UAM és más tömegközlekedési eszközök összekapcsolására szolgáló tranzitközpontok kialakításához. A KT létrehozza a kommunikációs infrastruktúrát, és mobilitási szolgáltatóként üzleteket hoz az UAM számára. A négy fél megosztja egymással a szükséges információkat a fejlesztés során, valamint a próbarepüléseken együttműködik.

„Az együttműködés szélessége és mélysége rámutat, hogy az átfogó UAM-ökoszisztéma kiépítéséhez mire van szükség az olyan megapoliszok kiszolgálására, mint Szöul. A robusztus infrastruktúra és üzleti modell kiépítése ugyanolyan fontos, mint az innovatív UAM-járművek fejlesztése. Ez az együttműködés megmutatja a Hyundai elkötelezettségét az emberiség előrelépésének megkönnyítése mellett azáltal, hogy a városi légi mobilitás új korszakát nyitja meg, amely forradalmasítani fogja a közlekedést." – mondta Jaiwon Shin, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke és a városi légi mobilitási részleg vezetője.

A Hyundai a CES 2020-as kiállításon mutatta be a városi mobilitás innovatív elképzeléseit és az eVTOL-tal felszerelt első koncepcióját, a városi légi mobilitást. További információ a Hyundai CES 2020-on tett bejelentéséről itt olvasható.

Forrás:hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei