Üzemanyagcellás targoncát épített a Hyundai

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis vállalat bejelentette, hogy egy hidrogénnel működő üzemanyagcellás targoncát épített, amelynek tesztelését jövőre kezdik meg.

A Hyundai Mobis a Hyundai Motor és a Hyundai Construction Machinery vállalatokkal együttműködve sikeresen kifejlesztettek egy üzemanyagcellás villás targoncát. Az új targonca tesztüzemét az ulsani Hidrogén Zöld Mobilitási Zónában kezdik meg 2021 elejétől azzal a céllal, hogy azt 2023-ban forgalomba tudják hozni. A három cég hét hónappal azután érte el ezt az eredményt, hogy februárban üzemanyagcellás munkagépek fejlesztéséről állapodtak meg. 

Az újonnan kifejlesztett hidrogénes munkagép egy olyan nagy teherbírású targonca, amely akár öttonnányi rakományt is képes felemelni és teljes feltöltés után öt órán át képes folyamatosan működni. Korábban már bemutattak egy kisebb üzemanyagcellás targoncát, amely épületen belül képes apró tárgyakat szállítani, de nagyobb méretű, nagyteherbírású hidrogénes targoncát még soha nem fejlesztettek ki. A targonca üzemanyagcellás rendszerét a Hyundai Motor Group szállította, amely a világon először gyárt sorozatban ilyen hajtásrendszert. A fejlesztés során a Hyundai Mobis önállóan fejlesztette ki a targoncára optimalizált üzemanyagcellás erőforrást.

A hajtásrendszer önmagának állítja elő az elektromos energiát, amely üzemanyagcellából, magasfeszültségű akkumulátorból, a hidrogéntartályból és a hűtőrendszerből áll össze. A Hyundai Mobis azért fejlesztette tovább a rendszert, mivel az autókhoz használt üzemanyagcellás rendszert nem lehet targoncákhoz illeszteni. Az üzemanyagcellás targoncát követően a három vállalat közösen egy hidrogénes markológép fejlesztésébe kezd, amelynek bemutatását még idénre tervezik.  

A Hyundai Mobis még 2017-ben hozta létre a hidrogén üzemanyagcellák tömeggyártási rendszerét, azóta pedig folyamatosan igyekszik bővíteni üzemanyagcellás üzletágát. Jelenleg évente 23 ezer hidrogén üzemanyagcella előállítására van elég kapacitása, amit 2022-ig  40 ezer darabosra kíván bővíteni. „Az autók mellett az üzemanyagcellákat számos különböző szektorban lehet alkalmazni" – mondta a Hyundai Mobis szóvivője. "Az üzemanyagcellák felhasználásával intenzíven próbálunk új üzleti ötleteket felfedezni." 

Forrás: businesskorea.co.krkoreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei