2011. legnépszerűbb autói


Az InAutoNews.com internetes magazin nekiállt, és a meglévő információk alapján összeállította a 2011-es év 12 legnagyobb példányszámban eladott autóinak listáját.

A tavalyi évben néhány jelentős változás történt az autóiparban, amely a márciusi japán cunamival kezdődött, majd a Thaiföldet sújtó árvízzel folytatódott és a SAAB csődjével ért véget.

Az autógyártók által nyilvánosságra hozott eladási adatok alapján még mindig a Toyota Corolla a legkeresettebb típus, ám tavaly néhány olyan modell támadta meg, melyek nem voltak sikeresek vagy még nem is léteztek a korábbi években.

A dobogó legfelső fokán a Toyota Corolla áll, ám szorosan a nyomában van a viszonylag új Hyundai Elantra (melyet Koreában Avante néven forgalmaznak), illetve a Wuling Sunshine, amely csak Kínában kapható, más piacokon ismeretlen márka. A Sunshine típus egy egyterű, mely praktikumának köszönhetően igen jól fogy Kínában. A Corolla és az Elantra az a két modell, amelynek sikerült 2011-ben az 1 milliós darabszám feletti teljesítmény.

Wuling Sunshine
A legkelendőbb 12 típus között megtaláljuk a Ford Focust, a KIA Rio-t, a Ford Fiestát, a VW Jettát, a Toyota Camry-t, a Chevrolet Cruze-t, a VW Golfot, a VW Passat-ot és a Honda Civic-et.


Eladási darabszámok típusok szerint:

Helyezés
Modell
Darabszám
1.
 Toyota Corolla
 1,02 millió
2.
 Hyundai Elantra
 1,01 millió
3.
 Wuling Sunshine
 0,94 millió
4.
 Ford Focus
 0,91 millió
5.
 KIA Rio
 0,82 millió
6.
 Ford Fiesta
 0,78 millió
7.
 Volkswagen Jetta
 0,75 millió
8.
 Toyota Camry
 0,73 millió
9.
 Chevrolet Cruze
 0,69 millió
10.
 Volkswagen Golf
 0,65 millió
11.
 Volkswagen Passat
 0,57 millió
12.
 Honda Civic
 0,56 millió 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei