Az 1,6 GDi motor 2012 legjobb motorjai között


A Hyundai vadonatúj fejlesztésű 1,6 literes négyhengeres motorját a Ward Auto beválasztotta a 10 legjobb motor közé.

A Ward Auto nevű neves amerikai autós lap a Hyundai-KIA Automotive Group vadonatúj 1, 6 literes négyhengeres motorját is beválasztotta a 10 legjobb motor közé. Ez egy újabb elismerés a Hyundai számára azután, hogy a vállalat 5 literes V8-as motorját 2009-től 3 éven keresztül ugyanezen a listán szerepeltetik.    

A Hyundai 1,6 literes GDi motorja, amely számos Hyundai és KIA modellben megtalálható (pl. Accent, Veloster, KIA Rio) a legkisebb hengerűrtartalmú erőforrás az idei listán. A listán a 10 technológiailag legfejlettebb erőforrás kapott helyet, melyek a legmodernebb közvetlen befecskendezéses technológiával rendelkeznek.

Az 1,6 literes GDi motor jelenleg a Hyundai legkisebb ilyen jellegű egysége az Egyesült Államok piacán. A legújabb motorfejlesztési technológiának köszönhetően a Hyundai járművei alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett kevesebb káros anyagot is termelnek, mint a régebbi modellek.  

A GDi technológiával az 1,6 literes motor 138 lóerős maximális teljesítményre képes 6300 fordulaton, miközben nyomatéka 167 Nm 4850 fordulaton.

A Hyundai erőforrása mellett a listán olyan motorok is találhatóak, mint a BMW 2.0 Turbo, Audi 3.0L TFSI, Ford 2.0L EcoBoost, Chrysler 3.6L Pentastar DOHC V-6.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei