Hexa Space néven mutatkozott be az új egyterű Indiában


Megnyitotta kapuit a 2012-es Auto Expo India, amelyen az ország második legnagyobb autógyártója, a Hyundai is számos újdonsággal képviselteti magát. Ezek közül a legérdekesebb a korábban HND-7 kódnéven ismert tanulmányautó, melyet Hexa Space néven mutattak be. Az elnevezés utal az autó formáiban visszatérő hexagonális idomokra.


A tudósítások szerint a Hexa Space egyelőre koncepcióautó, melynek célközönsége a városban élő autósok. A modell az ix20 kisegyterű padlólemezére épül, formavilága pedig hűen tükrözi a mostani Hyundai-ok által képviselt folyékony szobrászat dizájnfilozófiát.


A Hexa Space orrán V alakú szögletes fekete hűtőmaszk kapott helyet, a ködlámpa és a LED fényszórók elhelyezése pedig igen egyedire és markánsá sikerült. Az autó oldalnézetében jellegzetes a C oszlop hiánya, a sötétített üvegfelületek, valamint a hátsó lámpák. 


A Hexa Space oldalajtói különleges megoldásúak, ugyanis a két hátsó ajtó előbb kifelé, majd tolóajtókhoz hasonlóan oldalra mozdul, ezzel is segítve a könnyű beszállást. Az autó utasterében 8, igen vékonyra formázott és hexagonális formájú ülés található, melyek természetesen igény szerint ledönthetőek, átalakíthatóak, ezzel is maximalizálva a modell variálhatóságát.


Az első két sorban 3-3 ülés található egymás mellett, a középső utasülés pedig mindkét sorban kicsit hátrébb került a jobb térérzet érdekében.  A műszerfalon érintőképernyős kijelző, gombnyomásos indító és számtalan rakodóhely kapott helyet.


A Hexa Space hossza 4300 mm, szélessége 1820 mm, magassága pedig 1647 mm, míg  a tengelytáv 2750 mm.


A Hexa Space meghajtásáról a konszern vadonatúj 1,2 literes, ám turbófeltöltéses Kappa erőforrása gondoskodik, melynek teljesítménye 130 lóerő körül lehet. A motorhoz hatfokozatú automata váltómű is csatlakozik.

A modell szériaváltozatának megjelenéséről egyelőre nincs információ, ám az biztosra vehető, hogy megjelenéséig még sokat finomodik az autó külleme és a műszaki tartalom egyaránt.


A kiállításon a Hexa Space mellett bemutatták a Veloster sportkupét, valamint a nemsokára Indiában is gyártásba kerülő Sonata Fluidic modellt, mely 2,4 literes GDi benzinmotorral kerül majd piacra.     

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei